2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
NagyvilágAmerikai kongresszusi levél Orbán Viktornak: fel kell lépni az antiszemitizmussal szemben

Amerikai kongresszusi levél Orbán Viktornak: fel kell lépni az antiszemitizmussal szemben


Levélben fordult az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagja Orbán Viktor miniszterelnökhöz, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek az antiszemitizmussal, a szexuális kisebbségekkel szembeni intolerancia, és a fanatizmus minden formájával szemben.

Orbán Viktor19

Orbán Viktor


Ötven amerikai kongresszusi képviselő írta alá azt a levelet, amelyben a magyarországi antiszemitizmus és a szexuális kisebbségekkel szembeni intolerancia ellen emelnek szót. A június 21-i keltezésű levél aláírói azt hangoztatják: létfontosságú, hogy Magyarország vezetői minden tekintélyüket latba vetve álljanak ki az antiszemitizmussal és a bigottság minden más formájával szemben, illetve tegyék világossá, az intolerancia a magyar nép tisztességével szembeni sértés.


A levél aláírói kitérnek arra, hogy a magyar bevándorlók jelentős mértékben hozzájárultak az Egyesült Államok gazdasági, politikai és kulturális életéhez, sok amerikai magyar tart fenn rokoni-felmenői kapcsolatot Magyarországgal. Ugyanakkor az amerikai gondolkodásban különleges helyet foglal el Magyarország, amelyet a közép-európai államok között a szabadságért, a függetlenségért és az igazságosságért harcoló élcsapatnak tekintenek.


A képviselők, akik a szilárd amerikai-magyar kapcsolatok erőteljes támogatóinak mondják magukat, a képviselőház külügyi bizottságának honlapján olvasható csütörtöki levelükben mély aggodalmukat hangoztatják a Jobbik antiszemita és homofób megnyilvánulásai miatt. Megállapítják, hogy ilyen álláspontoknak nincs helyük a civilizált közbeszédben, s nem maradhatnak szó nélkül.


Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy Orbán Viktor hivatalába megérkezett a levél. Hozzátette, hogy a kormányfő azt érdemben tanulmányozni fogja.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-06-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite