2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonAmerikai szenátorok Budapesten: példaértékű a magyar válságkezlés

Amerikai szenátorok Budapesten: példaértékű a magyar válságkezlés


Budapest01Világviszonylatban is példaértékűnek nevezték az amerikai szenátus Magyarországon tartózkodó delegációjának tagjai Magyarországnak a gazdasági válság kezelésében elért eredményeit - közölte a kormányszóvivői iroda szombaton az MTI-vel.


A közlemény szerint Korányi Dávid, a Miniszterelnöki Hivatal kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkára, Bajnai Gordon miniszterelnök külpolitikai főtanácsadója szombaton fogadta az Egyesült Államok szenátusának delegációját.


A szenátus költségvetési, valamint külügyi bizottságainak tagjai közül a Demokrata Párt képviseletében Byron Dorgan és Kent Conrad (Észak-Dakota), a republikánusok képviseletében Thad Cochran (Mississippi), Judd Gregg (New Hampshire) és John Barrasso (Wyoming) érkezett Magyarországra. A szenátorok a Koszovóban állomásozó amerikai katonákat látogatják meg, Budapesten átutazóban töltenek egy napot.


A kormányszóvivői iroda közleménye szerint Korányi Dávid tájékoztatatta a delegáció tagjait Magyarországnak a pénzügyi válság elleni küzdelemben elért eredményeiről és az ország gazdasági helyzetéről. Az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokat értékelve hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokat stratégiai szövetségesünknek és kiemelt külgazdasági partnerünknek tekintjük - olvasható a közleményben.


A tájékoztatás szerint a szenátorok elismerésüket fejezték ki Magyarország gazdasági válság kezelésében elért eredményei kapcsán, az ország teljesítményét nem csak régiós összefüggésben, hanem világviszonylatban is példaértékűnek nevezték. A szenátorok üdvözölték, hogy Magyarország az Európai Unió soros elnökeként is központi kérdésként kívánja majd kezelni a transzatlanti kapcsolatokat, a számos területen kiváló együttműködés továbbfejlesztésében érdekelt, különösen az energiabiztonság és a Nyugat-Balkán stabilizálásának és integrálásának terén.


A szenátorok a magyar belpolitika alakulásával kapcsolatban aggodalmuknak adtak hangot a hazai szélsőségek megerősödése kapcsán - olvasható a kormányszóvivői iroda közleményében.

2010-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite