2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
NagyvilágAmerika katonai akciót indít Irán ellen, ha a diplomácia kudarcot vall

Amerika katonai akciót indít Irán ellen, ha a diplomácia kudarcot vall


Az Egyesült Államok katonai akciót indít Irán ellen, ha a diplomácia kudarcot vall - jelentette ki kedden Washingtonban Leon Panetta amerikai védelmi miniszter. Az amerikai elnöke, Barack Obama úgy véli a diplomáciának van még módja megoldani az iráni problémát.

Irán


"A katonai akció az utolsó alternatíva, ha minden más kudarcot vall" - mondta Panetta az Izraelt támogató legnagyobb amerikai lobbicsoport, az AIPAC tanácskozásán. "De ne tévedjünk, ha minden más kudarcot vall, cselekedni fogunk" - figyelmeztetett a Pentagon vezetője. Panetta, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatója példákkal támasztotta alá, hogy Barack Obama amerikai elnök kész erőt alkalmazni az amerikai nemzetbiztonsági érdekek biztosítása érdekében, egyebek mellett megemlítve, hogy tavaly májusban különleges egységeket küldött Pakisztánba az al-Kaida terrorszervezet vezetője, Oszama bin Laden likvidálására.


"Ahogy azt az elnök világossá tette, az Egyesült Államok nem blöfföl" - hangsúlyozta Leon Panetta. A Pentagon vezetőjének beszéde előtt a republikánusok három elnökjelölt-aspiránsa - Mitt Romney, Rick Santorum és Newt Gingrich - az AIPAC-konferencia egymást túllicitálva, videó-üzenetben biztosította Izraelt a támogatásáról. Sajtóértesülések szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn a Fehér Házban kijelentette Obama elnöknek, hogy Izrael még nem hozott döntést az iráni nukleáris létesítmények megtámadásáról. Az amerikai vezető hangsúlyozta, hogy a diplomáciának van még ideje eltéríteni Iránt attól, hogy nukleáris fegyverhez jusson.


Obama: A diplomáciának van még módja megoldani az iráni problémát


Az Egyesült Államok "nem tűri el", hogy Teherán nukleáris fegyverhez jusson, de a diplomáciának van még módja megoldani az iráni problémát, és ezt az amerikai és az izraeli hírszerzés is megerősítette - jelentette ki kedden a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Barack Obama amerikai elnök.


Hangsúlyozta, hogy a világnak, Amerikának és Izraelnek is az az érdeke, hogy a helyzet békésen oldódjon meg. Obama ugyanakkor határozottan bírálta a republikánus elnökjelölt-aspiránsokat, akik a kampány közben "könnyedén" beszélnek a háborúról.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-03-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite