2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
NagyvilágA mészárlás terveit tartalmazó noteszt küldött egy pszichiáternek a coloradói ámokfutó

Fox News: a mészárlás terveit tartalmazó noteszt küldött egy pszichiáternek a coloradói ámokfutó


A többi ámokfutóval ellentétben a coloradói filmszínházbeli mészárlás elkövetője nem egy közösségi portálon harangozta be, hogy mire készül, hanem egy telerajzolt jegyzetfüzetben, amelyet egy pszichiáternek küldött el - közölte szerdán rendőrségi forrásra hivatkozva a Fox News televízió.

Rendőr autó002

A James Eagan Holmes által feladott noteszt tartalmazó csomagot a Fox szerint hétfőn fedezték fel, miután egy hétig hevert felbontatlanul a Coloradói Egyetem postázójában. Az értesülést a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nem erősítette meg és nem is cáfolta, mert az ügyben eljáró bíró, William Sylvester hírzárlatot rendelt el.

Az egyetem meg nem nevezett pszichiátriaprofesszorának elküldött noteszban a televízió forrása szerint Holmes részletesen, rajzokkal illusztrálva ecsetelte, hogy mire készül. A vérengzés elkövetésével gyanúsított, 24 éves férfi ideggyógyászatból készült doktorálni. Tanulmányait júniusban, egyelőre ismeretlen okból megszakította.

Holmes a hét végén, a legújabb Batman-film bemutatóján 12 embert megölt és további 58-at megsebesített egy moziban, Denver Aurora nevű elővárosában. A mészárlás első és egyben legidősebb áldozatát, az 51 éves Gordon Cowden ingatlanbecsüst szerdán temették el Denverben. A sebesültek közül húszan még mindig kórházban vannak, közülük 7 ember állapota válságos.

Lapinformációk szerint Holmest elkülönített zárkában tartják, és legalább egy időre maszkot adtak rá, mert megelégelték, hogy folyton leköpködi az őreit. A New York-i Daily News című bulvárlap úgy értesült, hogy Holmes a börtön egyik alkalmazottját arról faggatta, hogy hogyan ért véget a legújabb Batman-rész, a Sötét lovag - Felemelkedés, de az nem válaszolt neki.

Holmes ellen hétfőn emelnek hivatalosan vádat.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite