2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonA miniszterelnök segítségét kéri Sávoly

A miniszterelnök segítségét kéri Sávoly


BalatonringBobek József polgármester szerint politikai kampányharc áldozata lett a beruházás és a település működése ellehetetlenül, ha nem épül meg a versenypálya. Bobek József, Sávoly polgármestere Bajnai Gordon miniszterelnökhöz fordul segítségért miután az MFB nem nyújt hitelt a motorpálya megépítéséhez, és ezzel a beruházó mellett ellehetetlenül a somogyi község is.

Értetlenül áll a település és az egész térség az MFB döntése előtt - mondta a polgármester, hiszen semmi olyan új eleme nem volt a hitelszerződés-tervezetnek, amiről már fél éve ne tudtak volna az érintettek. Emlékeztetett arra, hogy kormánydöntés garantálta a befektetőknek az állami hitelgaranciát, ezért kezdtek el milliárdokat költeni a beruházás előkészítésére. Bobek József meggyőződése, hogy az egyre durvább választási kampánynak esett áldozatul a Balatonring, amelynek még komoly jogkövetkezményei is lehetnek, és "az valóban értelmetlenül kidobott pénz lehet az adófizetők számára".
Sávoly azért fordul a miniszterelnökhöz sürgős segítséget kérve, mert a befektető, átvállalva állami feladatot, saját költségén megépítette a falu szennyvízhálózatát, de azt a helyi lakosság szükségleténél jóval nagyobb kapacitásúra tervezték, így azt a község nem lesz képes önerőből üzemeltetni. A másik nagy gond, hogy csak azért nem zárták be eddig a település iskoláját a kevés gyerekszám miatt - jelentős önköltséget vállalva a továbbműködtetésével -, mert betelepülőkre számítottak. Erre a beruházás meghiúsulásával azonban nincs sok esély.


Bobek József szerint a történtek rávilágítanak: "Nincs már felelős kormánya ennek az országnak, senki nem mer érdemi döntéseket hozni, és ez óriási károkat okoz". Hangsúlyozta, hogy a sávolyiak és a beruházást támogatók nem mondtak le végleg a Balatonring megépüléséről. Remélik, hogy a következő kormány minél előbb felülvizsgálja majd a beruházással kapcsolatos döntést, és kiderül: van létjogosultsága a tervek megvalósításának.

Sávoly az eddigieknél is nagyobb elszántsággal gyűjti az aláírásokat a pálya megépüléséért, erre külön honlapot indítottak. A polgármester beszámolója szerint eddig több mint kétszáz település vezetője állt a beruházás mellé, és több mint ezer aláírást gyűjtöttek össze.

 

 

2010-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite