2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonA miniszterelnök "személyes tanácsadóját" két év próbaidőre bocsátották

Vétség miatt próbára bocsátotta a bíróság Habony Árpádot


Két éve garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság Habony Árpádot - írta honlapján a Magyar Narancs, amely szerint a miniszterelnök "személyes tanácsadóját" két év próbaidőre bocsátották. Habony Árpád ügyvédje közleményben cáfolta, hogy védence testi sértést követett volna el, közlése szerint a bíróság csak intézkedést alkalmazott, annak időtartama is lejár hamarosan.

habonyarpad

A Magyar Narancs szerint a Fővárosi Bíróság másodfokú bíróságként azt állapította meg: "(...) a vádlott volt az, aki a gépkocsijából kiszállt és a sértettek után ment, garázda magatartást tanúsított, és fizikailag bántalmazta a sértetteket". Hozzátették: a vádlottat a Fővárosi Bíróság 2011-ben garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta.

Busch Béla, Habony Árpád jogi képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a hetilap csütörtök megjelenő számának beharangozójára. Az ügyvéd azt írta: a lap által említett ügyben az elsőfokú bíróság 2010. április 9-én, a másodfokú bíróság 2011. május 4-én hozott jogerős ítéletet. Kiemelte: a bíróság testi sértést nem állapított meg, hanem csupán garázdaság vétségét és nem alkalmazott büntetést, hanem csupán intézkedést.

"Az intézkedés 2 év próbára bocsátás volt, amely hamarosan lejár, de a bíróság még pénzbüntetést sem rótt ki és így természetesen Habony Árpádnak nincs priusza" - közölte az ügyvéd.

Busch Béla rögzítette azt is: "védencem ügyében szereplő házaspár egyébként ugyanabban az időszakban és ugyanazon a helyen egy másik autóssal, egy ifjú hölggyel is összetűzésbe keveredtek, akit bántalmaztak és a párhuzamosan folyó büntető eljárásban őket elítélték".

Forrás:MTI/HÍR PORT24
Fotó: MTI / Mohai Balázs

 

 

2013-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite