2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
NagyvilágA miniszter szerint korrupt politikusok juttatták a csőd szélére a postát

Románia - A távközlési miniszter szerint korrupt politikusok juttatták a csőd szélére a postát


Az új szociálliberális román kormány távközlési minisztere azzal vádolta csütörtökön a nemrég ellenzékbe került Demokrata Liberális Párt (PDL) két vezető politikusát, hogy védenceik korrupciós ügyletei miatt jutott a csőd szélére a Román Posta.

bukarest

"A Boc-Anastase párosnak már kevés hiányzott ahhoz, hogy csődbe vigye a Román Postát, ezt a 120 éves, 35 ezer alkalmazottat foglalkoztató társaságot" - jelentette ki Dan Nica távközlési miniszter, Emil Boc volt miniszterelnökre, a PDL elnökére és Roberta Anastase házelnökre utalva. A tárcavezető azt állítja, hogy a házelnök védence volt a posta korábbi vezérigazgatója, akit számtalan korrupciógyanús szerződés megkötésével, a posta valóságos kifosztásával vádol.

Nica szerint a Román Posta vezetése 2009 és 2011 között 110 millió eurós veszteséget halmozott fel amiatt, hogy drága és felesleges szolgáltatásokra költötte az állam pénzét. A miniszter közölte: június 13-án csődöt jelentett volna a Román Posta, ha a kormány szerdai ülésén nem hagyja jóvá állami adóságainak átütemezését.

Dan Nica hivatalba lépése óta száz igazgatót (a vezetőség mintegy kétharmadát) és több mint 200 középvezetői tisztségben dolgozó alkalmazottat bocsátottak el a Román Postától. Az átszervezés során megszűnt a nyolc regionális és a hat fővárosi kerületi igazgatóság.

Romániában összesen 7000 postahivatal működik. A posta 75 százalékos, többségi részvénycsomagjának tulajdonosa a román távközlési minisztérium.

Roberta Anastase az őt ért vádakra reagálva kijelentette, hogy sem neki, sem családjának nem volt köze a posta korábbi vezérigazgatójához és rágalmazásért bepereli a távközlési minisztert.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite