2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonA módosítgatások kora lejárt! - Orbán reformokra készül

A módosítgatások kora lejárt! - Orbán reformokra készül


Orbán Viktor 04.12Mély átalakításra, strukturális reformokra van szükség Magyarországon, módosítgatásokkal és kiigazításokkal nem megyünk semmire - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével.

Magyarországnak gyors és határozott versenyképesség-javító intézkedéseket kell hoznia - hangoztatta a magyar miniszterelnök a Barrosóval közösen tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, napokon belül elérhetőek lesznek a magyar gazdaság állapotáról szóló információk, és amint ez meglesz, a kormány 72 órán belül akciótervvel fog előállni a rövid távú problémák kezelésére.


Barroso a szlovák-magyar viszony javulását sürgeti


Magyarországot és Szlovákiát arra kéri José Manuel Durao Barroso, hogy az európai szellemiség jegyében, de kétoldalú formában tárgyaljanak azokról a témákról, amelyek érzékenyen érintik viszonyukat, egyebek mellett a kettős állampolgársáágra vonatkozó törvényről.
AZ EB elnöke hozzátette, hogy ez az üzenete minden hasonló típusú, az Európai Unión belüli konfliktus esetére. Az érintett feleknek konstruktív párbeszédet kell folytatniuk a köztük feszültséget keltő témákról, szem előtt tartva az EU-n belüli együttműködés szellemiségét - vélte Barroso.

Orbán Viktor06.03.Orbán Viktor a témával kapcsolatban jelezte, hogy hét szomszédja közül hattal Magyarországnak jelenleg nagyon jók a kapcsolatai. Reményét fejezte ki, hogy sikerül jó kapcsolatokat teremteni a hetedikkel is.
Magyarországnak az európai uniós és a NATO-tagság melletti szilárd elkötelezettségét erősítette brüsszeli bemutatkozó látogatásán Orbán Viktor. Barrosoval kiemelte: az, hogy Orbán Viktor kormányfőként nagyon hamar ellátogatott Brüsszelbe, megerősíti, hogy a miniszterelnök elkötelezett az európai uniós együttműködés, a közös európai projekt mellett.

A találkozón egyebek között szó esett a jövő év első felében tevékenykedő magyar soros EU-elnökségről. Barroso jelezte, hogy ennek keretében szoros együttműködésre számít a bizottság és Magyarország között. Orbán hangoztatta: Magyarország tisztában van azzal, mit vár tőle az unió a soros elnökség idején, és eleget is fog tenni ennek az elvárásnak.


Új korszak kezdődik


Az országban most új korszak kezdődik, amelyben orvosolják azokat a problémákat, amelyek változtatásra késztették a választókat, hiszen utóbbiaknak "elegük volt az átláthatóság hiányából, a bürokráciából, a korrupcióból, a túladóztatásból, a közteherviselés hiányából és a politikai felelőtlenségből" - fogalmazott az új miniszterelnök.


Az EB is kész segíteni az árvízkárosultakon


Barroso a sajtótájékoztatón az unió szolidaritását fejezte ki a magyarországi árvíz okozta nehézségek miatt, és leszögezte, hogy a bizottság minden tőle telhető segítséget megad szükség esetén.
Méltatta a NATO-főtitkár a szállító repülőgépek pápai elhelyezését


A NATO-ban Orbán Viktor megerősítette: Magyarország számára kiemelkedően fontos a NATO által szavatolt biztonság, és az ország elkötelezett a szövetségbeli tagság, a közös műveletekben való részvétel mellett. Anders Fogh Rasmussen főtitkár méltatta azt a magyar szerepvállalást, hogy a pápai repülőtéren helyezték el a több tagország összefogásával kialakított, C-17-es repülőgépekre alapozott légi szállítói kapacitást. Mint megjegyezte, a C-17-esek projektje példaként szolgálhat különösen abban az időszakban, amikor a pénzügyi nehézségek miatt reformintézkedéseket kell hozni.


Afganisztánnal kapcsolatban Orbán azt hangsúlyozta: ha a NATO igazolni akarja a világban saját hatékonyságát, akkor az afganisztáni NATO-vezetésű műveletet sikerre kell vinnie, fokozatosan át kell tudni adni a biztonságért viselt felelősséget maguknak az afgánoknak.

2010-06-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite