2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedA Mol-csoport 124 töltőállomást vett Csehországban

A Mol-csoport 124 töltőállomást vett Csehországban


A Mol-csoport 124 üzemanyag-töltőállomással növelte csehországi hálózatát, miután hétfőn lezárult a Bohemia Realty és a Pap Oil társaságok július 3-án bejelentett megvásárlása - közölte a Mol az MTI-vel.

molketto

A közlemény szerint a csoport így már 149 kiskereskedelmi állomással rendelkezik, és közel 5 százalékos részesedést ér el a cseh kiskereskedelmi üzemanyagpiacon.

"A lépés további lehetőségeket teremt a cseh piacon, hiszen a tranzakció sikeres zárását követően a Mol-csoport kiskereskedelmi piaci részesedése megközelíti az 5 százalékot, és a töltőállomások számát tekintve az ország ötödik legnagyobb cégévé vált. A Mol-csoport célja, hogy középtávon 10 százalékos részesedést érjen el a kiskereskedelmi piacon további organikus és inorganikus lépéseken keresztül" - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a kutak a Csehországban jól ismert PAP Oil márkanéven üzemelnek. A jövő év első felétől az új kutakon is lehet majd fizetni a Mol-csoport kártyáival, így a MOL Gold kártyát a Mol-csoport mind az 1.744 töltőállomásán lehet majd használni. A helyi vásárlók továbbra is zavartalanul tankolhatnak a Pap Oil kártyával.

A Mol-csoport 11 országban 8 márkanév alatt üzemelteti töltőállomás-hálózatát, amelyek állandó felvevő piacot biztosítanak a finomítói termékei számára, valamint javítják a végfelhasználók közvetlen elérését. A 124 csehországi kút megvásárlásával mintegy 7,5 százalékkal növelte töltőállomásai számát a Mol.

A csoport a legtöbb kutat (426) Horvátországban üzemelteti, Magyarországon 360 üzemanyagtöltő állomása van, ezt követi Olaszország (227), Szlovákia (209), Csehország (149), Románia (130), Bosznia-Hercegovina (110), Ausztria (61), Szerbia (34), Szlovénia (37) és Montenegró (1).

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite