2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonA mozdonyvezetők is demonstrálnak pénteken

A mozdonyvezetők is demonstrálnak pénteken


MávA Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) is részt vesz a fegyveres és rendvédelmi dolgozók által meghirdetett május 6-i demonstráción Budapesten.


A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) is részt vesz a fegyveres és rendvédelmi dolgozók által meghirdetett május 6-i demonstráción Budapesten - közölte a szakszervezet.


A mozdonyvezetők személyes kiállásukkal fejezik ki, hogy szolidárisak a fegyveres és rendvédelmi dolgozókkal, és egyben tiltakoznak a saját hivatásukat is fenyegető, a korkedvezményes nyugdíj eltörlését kilátásba helyező kormányzati elképzelések ellen - írta közleményében a szakszervezet.


A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke, Kónya Péter hétfőn jelentette be, hogy pénteken újabb megmozdult tartanak a Parlament előtti Kossuth téren.


Az áprilisban kezdett figyelemfelkeltő demonstrációt azért hirdették meg, hogy kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követeljenek, és a jelenlegi hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. Jobb munkakörülményeket sürgetnek, továbbá azt, hogy korszerű védő- és munkaeszközöket kapjanak.


Kónya Péter - a katonákból, rendőrökből, vámosokból, börtönőrökből, tűzoltókból és polgári védelmisekből álló demonstrációs bizottság vezetője - elmondta, hogy az április 11-én megkezdett akciót a húsvéti és a május elsejei ünnep, a ballagások és az érettségi vizsgák miatt függesztették fel, de a "fegyverszünet ideje alatt" sem tudtak megegyezni a kormánnyal, ezért hirdették meg az újabb demonstrációt.


A pénteki megmozdulás során autós és gyalogos, illetve fáklyás felvonulást terveznek, élőlánccal kívánják körbe venni a Parlament épületét.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite