2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonA MSZP Országos Központ közleménye

A MSZP Országos Központ közleménye


Hol a munkahelyvédelmi program?

MSZP logo2

Ígérete ellenére a Fidesz nem segít a bajban lévő Gyulai és Kaposvári húskombinátnak. Hol az óriási lendülettel beharangozott munkahelyvédelmi program?

Miközben egyre aggasztóbb hírek érkeznek az élelmiszeripar háza tájáról is, az Orbán-kormány semmit nem tesz a bajban lévő vállalatokért. A szocialista kormányok idején mindig sikerült elérni, hogy a bajban lévő élelmiszer-feldolgozókban ne szűnjön meg a termelés, ne kerüljön utcára sok száz munkavállaló.

Az Orbán-kormány viszont újabb sarcok (élelmiszerlánc-felügyeleti díj, csak részben kompenzált kötelező béremelés stb.) kivetésével elviselhetetlen terheket ró a magyarországi élelmiszer-feldolgozó iparra. A már elfogadott tranzakciós adó, az átlagemberekre háruló közműadó, a drasztikus úthasználatidíj-emelés lehetetlen helyzetbe hozza a még működő cégeket, tömeges gyárbezárások és elbocsátások vannak és lesznek.

A helyzet súlyos. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy az újabb sarcok és a gazdagoknak nyújtott 100 milliárdos adókedvezmény helyett azonnal és radikálisan csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját, tegyen le a cafetéria további adóztatásáról, elősegítve ezzel a gazdaság kifehérítését, a kereslet növekedését és haladéktalanul nyújtson átmeneti állami segítséget a bukott gazdaságpolitikája miatt végveszélybe került élelmiszer-feldolgozó iparnak!

Gőgös Zoltán a Mezőgazdasági bizottság alelnöke
Kiadó: MSZP Országos Központ

Forrás:OS/ MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-11-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite