2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA munkaerő-piaci szolgáltatást is kiemelten ellenőrzik Nógrád megyében

A munkaerő-piaci szolgáltatást is kiemelten ellenőrzik Nógrád megyében


Az idén a munkaerő-piaci szolgáltatás, a biztonsági, nyomozói tevékenység, valamint az egyéb személyi szolgáltatás területe áll az adóhatóság ellenőrzési tevékenységének homlokterében - mondta Nagyfalusi Sándor, a Nógrád Megyei Adóigazgatóság vezetője szerdán sajtótájékoztatón Salgótarjánban.

apeh_nógrád megye


Kiemelten vizsgálandónak nevezte a mezőgazdaság egészét, illetve azokat az alacsony jövedelmezőséggel vagy tartós veszteséggel működő vállalkozásokat, amelyek a régiós jövedelmi átlag felét sem érik el. Utóbbi körben ellenőrzik a számítógépes programozással, valamint az ingatlan bérbeadással, üzemeltetéssel foglalkozó vállalkozásokat. Közölte azt is: az Észak-magyarországi régióban tavaly 399 milliárd forintos adóbevétel realizálódott, a pénznek mindössze 13 százaléka, 41 milliárd forint folyt be Nógrád megyéből. Ebből 3,5 milliárdot kényszerintézkedésekkel hajtottak be.


Blahó Péter, a megyei vám- és pénzügyőri igazgatóság vezetője arról számolt be, hogy az igazgatóság múlt évben 458 millió forintos bevételt realizált; a jövedéki adó kivételével minden adónemnél többletbevétel volt a megelőző évhez képest. Ennek magyarázatául elmondta: a megyében nagyon szűk körben található klasszikus jövedéki adót befizető alany, ugyanakkor 26 olyan, Nógrádban székhellyel rendelkező szállítmányozási vállalkozás regisztrálta magát, amely jogosult a kereskedelmi gázolaj utáni visszaigénylésre.


Kitért arra is: mintegy 800 hatósági ellenőrzést folytattak le tavaly, ezek 25 százalékában kellett intézkedniük, de jellemzően kisebb súlyú mulasztásokról, hiányosságokról volt szó, amelyek nem befolyásolták jelentősen az adózói kötelezettségeket. A megyében folyamatban lévő büntető ügyek száma 56 százalékkal, 546-ról 851-re nőtt egy év alatt 2011 végére - közölte Balázs Zsolt, az Észak-Magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság vezetője. Az ügyek nagy részét, 42 százalékát a számvitel rendjének megsértése bűncselekmény miatt folytatott eljárások teszik ki, és csak ezt követik a költségvetést valóban károsító, adóra és járulékra elkövetett csalások. Ezek mellett kisebb nagyságrendben jelentek meg a csődbűncselekmény, a szerzői jog megsértése és a jövedéki bűncselekmények.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite