2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA munkanélküliek fele 8 osztályt végzett Nógrádban

A munkanélküliek fele 8 osztályt végzett Nógrádban


MunkanélküliNógrád megyében 22 százalékos volt a munkanélküliségi ráta tavaly decemberben, ez a harmadik legrosszabb arány az országban. Nagyon kedvezőtlen az álláskeresők iskolai végzettség szerinti összetétele is, az érintettek közel fele legfeljebb nyolc osztályt végzett - derül ki az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ legfrissebb elemzéséből.


Tavaly december végén 19.368 álláskeresőt tartottak nyilván Nógrád megyében, 47,6 százalékuk legfeljebb 8 általános iskolai osztályt végzett. A középfokú végzettségűek teszik ki a létszám 49,8 százalékát, köztük az érettségizettek aránya 2,8 százalékkal nőtt, míg a szakmunkásképzőben végzetteké 12,1 százalékkal csökkent. A diplomások aránya 2,6 százalék. A pályakezdők száma egy év alatt 99 fővel, 5,2 százalékkal csökkent a megyében, és mérséklődött a 20 év alattiak és az alacsony iskolai végzettségűek aránya.


A munkáltatók decemberben 337 álláshelyre vonatkozó munkaerőigényt jelentettek be, 317-el kevesebbet, mint novemberben. Az álláshelyek 72 százaléka támogatott foglalkoztatásra irányult. A támogatáshoz nem kötött új létszámigények legnagyobb számban a feldolgozóipar - ezen belül a fémalapanyag, fémfeldolgozási termék gyártása - területéről érkeztek. A decemberi új állásajánlatok közel fele szakképzetlen segédmunkás munkakörre vonatkozott. A munkaügyi központ elemzése arra is kitér, hogy Nógrád megyében csak minden negyedik nyilvántartott álláskereső jogosult álláskeresési járadékra vagy segélyre.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-01-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite