2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonA munka világát pozitívan érintő lépéseket vár a Fidesz a kormánytól

A munka világát pozitívan érintő lépéseket vár a Fidesz a kormánytól


A munka világát érintő pozitív változásokat, a munkahelyteremtést és -megőrzést szolgáló intézkedéseket "rendelt meg" a jövő évi költségvetésben és az adójogszabályokban a Fidesz-frakció a kormánytól - közölte a kormánypárti képviselőcsoport vezetője a frakcióelnökség pénteki rendkívüli ülése után.

Rogán Antal

Rogán Antal


Rogán Antal sajtótájékoztatóján több "megrendelést" is ismertetett: eszerint a képviselőcsoport védelmet kér az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóknak, mégpedig úgy, hogy az őket foglalkoztató vállalkozások részesüljenek érdemi tehercsökkentésben, és kapjanak adókedvezményt.


Ugyancsak tehercsökkentést, valamint az adózás "végtelen" leegyszerűsítését sürgeti a Fidesz-frakció a jellemzően ötmillió forint alatti bevételt elérő - körülbelül 410 ezer - önfoglalkoztató mikrovállalkozásnak - közölte a politikus. Kifejtette, hogy Magyarországon azok a kisvállalkozások, amelyek 3-25 embert foglalkoztatnak, a magyar munkahelyteremtés szempontjából nagyon fontosak, ugyanis a teljes magán-munkavállalói körben dolgozók csaknem harmadát ezek alkalmazzák. "Azt kérjük a kormánytól, hogy a 25 főnél kevesebbet foglalkoztató kisvállalkozások életét lényegesen egyszerűsítse le" - mondta Rogán Antal.


A frakció azt is kéri, hogy a kormány érvényesítsen területi elvet a beruházási adókedvezmények megfogalmazásakor, vagyis a nehezebb helyzetben lévő régiók esetében adjon ilyen típusú kedvezményeket a kabinet. A frakcióvezető a kérésekről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt is, és kérte őt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel együtt vegyen részt a hétfői frakcióülésen, és fejtsék ki a véleményüket, tudják-e támogatni ezeket az intézkedéseket. Hozzátette, a kabinettől várják, hogy teremtse meg ezen lépések forrásoldalát a költségvetésben. Rogán Antal azt nem tudta megmondani, hogy mekkora összegről lehet szó. Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor hogyan reagált a kérésekre, azt felelte: "a miniszterelnök úr azt jelezte nekem, hogy készülni fog a hétfői frakcióülésre".

ezo_banner

HIRDETÉS


A munkahelyek védelme és a munkahelyteremtés legyen elsődleges a 2013-as büdzsé és az adótörvények megfogalmazásakor - összegzett a frakcióvezető, hangsúlyozva egyúttal, hogy a Fidesz képviselőcsoportja támogatja a költségvetés sarokszámait.Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-06-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite