2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonA nemzeti konzultáció költségeit is munkahelyteremtésre fordítaná az MSZP

A nemzeti konzultáció költségeit is munkahelyteremtésre fordítaná az MSZP


Az MSZP azt javasolja, hogy az újabb nemzeti konzultáció költségeit is munkahelyteremtésre fordítsa a kormány.

nemzetikonzultacio


Török Zsolt, a szocialisták szóvivője csütörtökön egy a nemzeti konzultációt népszerűsítő hirdetőtábla előtt tartott sajtótájékoztatót Budapesten, kiemelve, hogy az egymilliárd forintba kerülő konzultáció költségeinek egy része Fideszhez közeli cégekhez, így például a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-hez kerül.


A szóvivő azt mondta: a kormánynak a munkahelyteremtéssel összefüggő "alibikonzultáció" helyett a foglalkoztatás növelését ösztönző intézkedéseket kellene hoznia. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP olyan, a költségvetést módosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely 331 milliárd forintot csoportosítana át erre a célra, valamint gazdaságfejlesztésre.

ezo_banner

HIRDETÉS

Ennek érdekében felhasználnák a konzultációs költségek mellett a kommunikációs és tanácsadói díjakra, illetve "presztízsberuházásokra" szánt pénzt is. A kormány csaknem egymilliárd - 976 millió - forintot csoportosított az új nemzeti konzultációra a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A korábbi konzultációk közül a szociális konzultáció pénzügyi fedezetére tavaly augusztusban 868 millió forintot fordítottak.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite