2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA nógrádiak piszok kevés adót fizetnek

A nógrádiak piszok kevés adót fizetnek


Nógrád megyében nettó 1,5 milliárd forint volt az áfa befizetés az első negyedévben, az adóhatóság által országosan beszedett bevétel 0,3 százaléka - mondta Nagyfalusi Sándor, a Nógrád Megyei Adóigazgatóság vezetője szerdán Salgótarjánban.

apeh_nógrád megye


Kifejtette: Nógrádban ebben az időszakban 2.453 társas vállalkozás, illetve egyéb szervezet adott be 4.121 áfa bevallást, ez 340-el kevesebb, mint tavaly. A bevallások több mint fele a kereskedelmi és nem anyagi ágazatból érkezett. Nagyfalusi Sándor arra is kitért, hogy a megyében rendkívül kedvezőtlen a foglalkoztatási arány: mindössze 41 százalékos, és folyamatosan csökkenő trendet mutat.


Az igazgató az egyéni vállalkozók 2010. évi tevékenységét is elemezte, és mint fogalmazott: az egyéni vállalkozás gyakran tőkehiánnyal küszködő kényszervállalkozásként létrejövő kategória, amely a megye több településén az egyetlen vállalkozási forma.
Nógrádban 6.956 egyéni vállalkozó működött 2010-ben, 41 százalékuk főállásúként. Ők érték el a 30,8 milliárd forintos árbevétel 70 százalékát, az összes vállalkozó közül másfélezer veszteséges volt.


A nógrádi adóigazgatóság vezetője azt is közölte: 2010-ben az egyéni vállalkozók köréből érkezett legnagyobb bevallott jövedelem bruttó 84 millió 142 ezer forint volt, és ingatlan bérbeadásból, üzemeltetésből származott, míg a lista első helyén szereplő magánszemély 145 millió 277 ezer forintos jövedelmet vallott be.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite