2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Nógrádi áruházak felében találtak szabálytalanságot

A Nógrád megyei áruházak felében találtak szabálytalanságot

Tíz fogyasztóvédelmi ellenőrzésből három valamilyen szabálytalanságot tár fel - állapította meg kedden tartott salgótarjáni sajtótájékoztatóján Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) elnöke.

ellenorzesegy

Beszámolt arról, hogy a hatóság innovatív módszerekkel is kiemelt figyelmet fordít a vásárlói elégedettség mérésére. Ezért indított honlapot, amelyen a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárra szavazhatnak a vásárlók.

A cél a minőségi, hazai gyártású és forgalmazású, minőségi termékek összegyűjtése és ajánlása. A fogyasztók elsőként 74 kenyérfajta közül választhatták ki a legjobbakat, majd a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva a szaloncukrok és a fényfüzérek kerültek sorra.

Tekintettel arra, hogy a honlapon november közepe óta 70 ezren szavaztak a különböző áruféleségekre, a kezdeményezés sikeresnek ítélhető. A szavazás arra is fényt derített, hogy a fogyasztók szívesen látnának több magyar terméket az üzletek polcain.

Pintér István kiemelte: az elmúlt évben kétezer veszélyes termék érkezett az európai piacokra, ez év decemberéig pedig mintegy 1700. A jövő évi tervek között említette, hogy fő cél a fogyasztói elégedettség növelése, az ellenőrzésre szánt termékcsoportok közül az utazás, a közüzemi szolgáltatások, a fiatalok védelme kap majd kiemelt szerepet.

Szomszéd Tamás, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője az elmúlt időszak ellenőrzéseiről elmondta: Nógrádban az áruházláncok 53 százalékánál találtak kifogásolni valót. Jellemző az árak nem megfelelő feltüntetése, az akciós termékek esetében pedig nem mindig derül ki az érvényes ár. A jövő év fontos feladatai között említette a termékbemutatók és az ezeken megvásárolható áruk ellenőrzését.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-12-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite