2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Nógrád megyei bűnügyi helyszínelők ismét jól szerepeltek az országos versenyen

A Nógrád megyei bűnügyi helyszínelők ismét jól szerepeltek az országos versenyen

Szeptember 7-én rendezték meg a Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technikai Emlékversenyt Aggteleken, amelyen Nógrád megye csapata az előkelő második helyet nyerte el - értesült a Nógrád24.hu.

helyszinelok001

A Borsod megyében tartott megmérettetés névadója, Vedres Mátyás 1960-tól 1997-ig teljesített szolgálatot a Belügyminisztériumban és a Rendőrség állományában. Pályafutása során hosszú évekig bűnügyi technikusként dolgozott, beosztottként majd később vezetőként is kiemelkedő munkájáról volt ismert.

Az állampolgárok a bűnügyi helyszínelők munkáját leginkább a televíziókból „ismerik", de a valós helyzetekről kevesen tudják, hogy a helyszínen a rendőrök pontos, alapos szakmai tevékenysége megalapozhatja a sikeres eljárást, a bűncselekmény felderítését.

A verseny elméleti és gyakorlati feladatokból - azaz valós helyzeteket megelevenítő bűncselekményi helyszínek szemlézéséből - állt. Az ország 19 megyei rendőr-főkapitánysága és a BRFK által delegált bűnügyesei egységenként három főből és egy bűnügyi technikai vezetőből álló csapatokkal vettek részt.

Az országos megmérettetésen a Nagy Tivadar r. alezredes által vezetett Nógrád megyei csapat Hegedűs Gergely r. százados, bizottságvezető, valamint Brunczel Attila és Lénárd Péter r. századosok, mint bűnügyi technikusok részvételével az előkelő második helyen végzett.


Különdíjjal jutalmazták a szervezők az élet-, és vagyonellenes bűncselekmények beállított helyszínén végzett szemlék legszakszerűbb gyakorlati végrehajtását, mely elismerést ugyancsak megyénk csapata vehette át Aggteleken. A versenyt ebben az évben a Veszprém megyei helyszínelők nyerték, míg a harmadik helyezést Békés megye csapata érte el. A díjakat Dr. Petőfi Attila r. dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatója adta át.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei már négy éve vesznek részt kiemelkedő eredménnyel a látványos és nívós rendőr szakmai viadalon, és reméljük jövőre is dobogós helyen végeznek majd a BRFK csapata által megrendezésre kerülő országos versenyen.

Dr. Mihály István r. ezredes Nógrád megye rendőr-főkapitánya örömmel értesült a csapat sikeréről és elismerését fejezte ki a részt vevőknek azért, hogy ismét öregbítették a rendőri munka jó hírnevét.

 

HÍR PORT24
Fotó: police.hu

 

 

 

2011-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite