2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság iskolakezdéssel kapcsolatos felhívása

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság iskolakezdéssel kapcsolatos felhívása

Az új tanév kezdetével az iskolába vezető utak forgalmasabbá, ezáltal balesetveszélyesebbé válhatnak. Mind a gyermekeknek, mind szüleiknek fokozott figyelmet kell fordítaniuk a közlekedés szabályainak betartására.

iskolarend

Iskolába menet mindig használják a kijelölt gyalogátkelőhelyeket, amennyiben a szülők gépkocsival szállítják gyermeküket, ügyeljenek a szabályos parkolásra, hogy mások közlekedését ne zavarják, ne akadályozzák, és gyermekük biztonságos helyen szállhasson ki a járműből.

A megfelelő tájékozódással és önállósággal még nem rendelkező iskolásokat szüleik először egyedül ne engedjék el, kérjék meg ismerőseiket, rokonaikat, hogy kísérjék el a gyermeket.

Az oktatási intézményeket - különösen a reggeli érkezéskor és az iskolai órák után - a községek, városok iskola rendőrei rendszeresen ellenőrzik, hogy segítsék a közlekedést és óvják a gyermekek biztonságát.

Az iskolába csak a legszükségesebb értékeket, tárgyakat, pénzt vigyék magukkal a gyerekek, az osztálypénzt, egyéb közösségi kiadásokat lehetőleg a szülők adják át a pedagógusoknak.

Idegen személyek hívására ne csatlakozzanak a gyerekek hozzájuk, ismeretlen személyektől ne fogadjanak el semmit.
A gyermekek a legsérülékenyebbek, legyen szó közúti, közlekedési balesetről, élet- vagy vagyon elleni bűncselekményekről, bármilyen rossz szándékú befolyásról vagy csak a tapasztalatlanságukból fakadó átgondolatlan döntésekről. Életkorukból adódóan nem mindig érzik a veszélyt, fontos hogy tudatosan készítsük fel őket ezeknek a helyzeteknek a megelőzésére. Ebben nagy szerepe van a szülői példamutatásnak, a tanórai nevelésnek a rendőrség segítő közreműködése mellett.

Mindannyiunk célja a gyermekek biztonsága, ennek érdekében az iskolai rendőre program az idei tanévben is folytatódik. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén az iskola rendőrök rendszeresen kapcsolatot tartanak az oktatási intézményekkel, pedagógusokkal és tanulókkal, bűn-, illetve baleset-megelőzési témájú előadásokat, foglalkozásokat tartanak.

Az előző tanévben Nógrád megyében 99 iskola vett részt a programban, melynek keretében 101 rendőr dolgozott a gyermekek biztonságáért. A Rendőrség célja, hogy a jövőben további intézmények is csatlakozzanak.

HÍR PORT 24

 

2011-09-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite