2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Nógrád megyei rendőrök segítségével kaptak el egy bűnbandát

A Nógrád megyei rendőrök segítségével kaptak el egy bűnbandát

 

Az együttműködésnek köszönhetően több mint hatszáz bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket fogtak el az osztrák és a magyar rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

betoressajto


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Felső-Ausztriai Bűnügyi Hivatal munkatársai több rendbeli betöréses lopást elkövető bűnözői csoportot számoltak fel. Az osztrák szervek adatai alapján 2016. augusztus 17-én az éjszakai órákban Asten településről érkezett bejelentés, miszerint egy lakóház pincéjéből több személy kerékpárokat tulajdonított el. Az osztrák rendőrök - a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek közül - tetten értek két férfit és egy nőt, akik személygépkocsival közlekedtek. Társaik a helyszínről elmenekültek.


Az adatgyűjtés és a beszerezett információk alapján megállapítást nyert, hogy az elfogott személyek egy magyar - köztük Nógrád megyei - tagokból álló bűnszervezet tagjai, akik az esetet megelőző hetekben ausztriai lakások pincéibe törtek be. A nyomozás akkori adatai alapján a gyanúsítottak több mint 200 kerékpárt tulajdonítottak el.


Az eljárást folytató Felső-Ausztriai Bűnügyi Hivatal munkatársai közvetlenül felvették a kapcsolatot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályával a bűnözői csoport tagjainak beazonosítása és a szökésben lévő elkövetők elfogása érdekében. A nógrádi rendőrök által beszerzett adatok alapján a bűncselekmények elkövetésével Zs. Rajmund 40 éves szombathelyi, D. Dávid 27 éves romhányi, M. János 36 éves és M. Tünde 31 éves budapesti lakosok és társaik gyanúsíthatók megalapozottan.


Az osztrák-magyar információk alapján 2016. szeptember 29-én a hajnali órákban egy hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény ausztriai helyszínén, Stockeraunál öt magyar állampolgárt értek tetten és fogtak el a nyomozók. A terheltektől a rendőrök több mint húsz kerékpárt foglaltak le.


A bűnszervezet vezetőjét, Zs. Rajmund szombathelyi lakost a körözési tevékenység eredményeként a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Nyomozó Alosztálya a Készenléti Rendőrség munkatársainak segítségével 2016 novemberében Budaörsön egy bevásárló központban fogták el.


A magyar hatóságok rendőri információi alapján és az osztrák hatóságok által folytatott eljárások során megállapítást nyert, hogy a betöréses lopás elkövetésére szakosodott bűnszervezetnek összesen 12 tagja volt, akik közül 7 fő ellen előzetes letartóztatása mellett folyik az eljárás. A gyanúsítottak Ausztria területén összesen 608 rendbeli betöréses lopás bűncselekményt követtek el, mellyel a sértetteknek több mint 600 ezer euro kárt okoztak.


Az együttműködésről és az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be 2017. március 1-jén 13 órakor Erwin Meindlhumer ezredes Felső-Ausztriai Bűnügyi Hivatal vezető-helyettese, Josef Pointner Felső-Ausztriai Bűnügyi Hivatal főnyomozója, továbbá dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.

 

Forrás: POLICE

 

2017-03-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite