2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Nógrád Táncegyüttes Karácsonyi Műsora

A Nógrád Táncegyüttes Karácsonyi Műsora

Nagy sikert aratott a Nógrád Táncegyüttes Karácsonyi műsora, melyet 2011. december 3-án adtak elő a József Attila Művelődési és Konferencia Központ Színháztermében.

nogradtancegy

A műsor a Lurkó táncovi műsorával kezdődött, melyben gyermekjátékokat adtak elő.

Ezt követően köszöntőt mondott Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere, országgyűlési képviselő. Megköszönte a pedagógusok és a szülők közreműködését, áldozatos munkáját, amit azért tesznek, hogy a gyermekek ápolják és továbbvigyék a népi hagyományokat. Örömét fejezte ki, hogy Salgótarjánban sikerült bevezetni első és második osztályban a kötelező néptánc oktatást, így a gyermekek megismerhetik és elsajátíthatják a népi hagyományokat és a Nógrád Táncegyüttes utánpótlás nevelése is biztosított.

nogradtanc

Majd Lőrincz Gyula, a Salgótarjáni Néptáncművészetért Közalapítvány kuratóriumi elnöke ünnepi köszöntője következett. Beszámolt az elmúlt évben történtekről, az együttes által idén megkapott díjakról, megköszönte a vállalkozások és magánszemélyek támogatását. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is támogatni fogják az alapítványt.

Az ünnepi köszöntők után a Viganó Gyermek táncegyüttes Lucázás című műsorát nézhették meg a jelenlévők. Aztán a Nefelejcs Gyermek táncegyüttes Betlehemes játéka következett.

Majd az öt éves Ifjú Nógrád Táncegyüttes műsorát és a Fekete Liliom palóc népmese feldolgozását adták elő a közönségnek.

A finálé előtt „Az év táncosai díjakat" vehették át a legjobbak.


Forrás: szekyne.com/HÍR PORT 24

 

2011-12-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite