2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Nógrád Volán a minimumfeltéteket sem biztosítja

A Nógrád Volán a minimumfeltéteket sem biztosítja


Aki teheti taxizik, akinek meg nem futja rá, gyalogolhat: Salgótarjánban annyira megritkították a buszjáratokat, hogy akad olyan hely, ahol délelőtt egyáltalán nincs tömegközlekedés. A Nógrád Volán veszteségei miatt már a minimumfeltételeket sem tudja biztosítania városban.

Nógrád Volán


A nógrádi megyeszékhelyen dolgozó egyik taxis elmondta, érzékelhető a bérkocsik iránti növekvő igény, főleg fizetési napokban, hó elején, aztán a pénz fogytán alábbhagy a kereslet. Egy idős asszony elmondta, negyven éve lakik mostani otthonában, de ilyen rossz helyzetre nem emlékszik, szerint ennél mindig jobb volt a helyi tömegközlekedés.


A panaszokkal elárasztott önkormányzat egyelőre vizsgálja a probléma megoldási lehetőségeit. Székyné Sztrémi Melinda polgármester elmondta, év végén lejár a Nógrád Volánnal kötött közszolgáltatási szerződés, a város pedig jelezte a cég felé, hogy ha továbbra sem tudja biztosítani a minimumfeltételeket, akkor felvetődik a lehetősége, hogy Salgótarján másik szolgáltatót keres. A polgármester szerint a váltást mellett szól az is, hogy a Nógrád Volán a veszteségeit évek óta megpróbálja az önkormányzatra vagy az utazókra hárítani.

 

salgotarjaneste


Salgótarjánban február 4-én lépett életbe az új buszmenetrend, a tárgyalások már tavaly ősz óta folynak a volán és a város között, de nem tudtak megfelelő egyezségre jutni. A cég több variációt is benyújtott, köztük az egyik 100 százalékos díjemelést és 15 százalékos járatszűkítést javasolt. Ezt azonban a város nem akarta vállalni, és arra kérte a volánt, hogy dolgozzon ki egy kevésbé fájdalmas javaslatot. A cég a későbbiekben ígéretet tett rá, hogy az önkormányzat kívánságának megfelelően a reggeli iskolába-, illetve munkahelyre utazást, valamint a délutáni hazajutást változatlan színvonalon biztosítja. Ezt az ígéretét azonban a Nógrád Volán nem teljesítette - mondta a polgármester a Kossuth Rádió, 180 perc műsorában. A közlekedési cég nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

 

Forrás: Kossuth Rádió, 180 perc/MTI - Hírcentrum/HÍR PORT24
Fotó: Komka Péter - MTI

 

 

2012-02-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite