2020. február 19., szerda - Zsuzsanna
Keresés a tartalomban
ItthonA nyerőgépek betiltásáról szavaz ma az Országgyűlés

A nyerőgépek betiltásáról szavaz ma az Országgyűlés


Az Országgyűlés már ma elfogadhatja azt a hétfőn benyújtott kormányzati előterjesztést, amely szinte teljes egészében betiltaná a nyerőgépek üzemeltetését. A parlament napközben belekezd a tavalyi zárszámadás tárgyalásába, valamint folytatja az előzetes regisztráció bevezetését is tartalmazó új választási eljárási törvényjavaslat vitáját is.

nyerőgépek

A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők rögtön ezt követően szavaznak a kabinet játékgépeket betiltó indítványáról. Lázár János hétfőn azzal indokolta a lépést, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne pénznyerő automatákba dobálják a pénzüket, másrészt szerinte súlyos nemzetbiztonsági kockázatok is felmerültek a szerencsejáték-iparban érdekeltek tevékenységével kapcsolatban. A jövőben kizárólag néhány koncesszióban működő játékkaszinó működtethet majd pénznyerő játékgépeket.

A határozathozatalt követően a 2011-es zárszámadás általános vitája kezdődhet meg, ennek során miniszteri expozé és az Állami Számvevőszék elnökének felszólalása hangozhat el, valamint a frakciók vezérszónokai szólalhatnak fel. A képviselői felszólalásokra egy későbbi ülésen kerül majd sor. Később általános vitát folytatnak a postai szolgáltatásokról szóló törvényjavaslatról, az ülésnap végén pedig a kormánypárti képviselők választási eljárásról szóló, előző hétről elnapolt előterjesztésének általános vitája folytatódhat. Ez az indítvány tartalmazza a választójog előzetes regisztrációhoz kötését, továbbá az ajánlószelvények rendszerének megszüntetését és a kampánycsend eltörlését.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite