2020. július 6., hétfő - Csaba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeApad az Ipoly

Apad az Ipoly


IpolyFelfüggesztették az árvízi védekezést a Nógrád megyei Pösténypusztánál, mert lassú apadásnak indult az Ipoly, de figyelőszolgálat működik, és a munkagépeket is a helyszínen hagyták, hogy szükség esetén újra bevethetőek legyenek - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton a Nógrád24.hu-val.


Az Ipoly folyó kiöntése miatt a gátkoronát magasították Pösténypuszta és Hugyag között - mondta Szeles Péter.

A folyón lassú apadás kezdődött Szécsény-Pösténypuszta térségében, a vízszint Ipolytarnócnál és Ipolyvecénél stagnál, a vízügyi igazgatóság a következő napokban nem számít nagyobb árhullámra - tette hozzá.

Közlése szerint ugyanakkor a folyó kiöntött vize továbbra is lehetetlenné teszi a közlekedést Ipolyszög és Balassagyarmat között, ezen a szakaszon teljes útzár van.

Szeles Péter elmondta: Ludányhalásziban is felfüggesztették az árvízi védekezést, a belvíz azonban továbbra is munkát ad a faluban, ahol nagy teljesítményű szivattyúval dolgoznak. Vízátfolyás miatt Ludányhalászi belterületén forgalomkorlátozás van érvényben.

Honton "nem rosszabbodik a helyzet" - tájékoztatott a szóvivő. A nyugat-nógrádi faluban a vasúti töltés gátja szakadt át pénteken, 17 lakóházat és a polgármesteri hivatalt fogta körbe a víz. Öt embert még az este kitelepítettek az otthonából, éjszaka még egy lakót kellett kiköltöztetni.

A hasznosi tározó vízszintje lassan apad, a túlfolyón már nem folyik át a víz - mondta Szeles Péter. A hasznosi tározó Pásztót és Hasznost veszélyeztető vízszintemelkedése miatt kedden hirdettek ki veszélyhelyzetet a térségben. Akkor mintegy 2 ezer embert telepítettek ki, de a lakók azóta visszatértek otthonukba.

Nógrád megyében hétfő óta több mint 400 helyre vonultak ki a tűzoltók, az igazgatóság 30 ezer homokzsákot osztott ki a településekre.

 

Forrás: Nógrád24.hu

 

2010-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite