2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
NagyvilágA pápa szellemi és erkölcsi megtérést sürgetett húsvét vasárnap

A pápa szellemi és erkölcsi megtérést sürgetett húsvét vasárnap


pápaA Szent Péter székesegyház központi erkélyén elmondott áldás 65 nyelven hangzott el. Az emberiségnek szellemi és erkölcsi megtérésre van szüksége, hogy túllépjen a mai mély válságból - mondta Urbi et orbi (Róma városának és a világnak szóló) áldása során XVI. Benedek pápa, a húsvét vasárnapi mise bemutatása után.


A Szent Péter székesegyház központi erkélyén elmondott áldás 65 nyelven hangzott el, ami kettővel - az izlandival és a kazahhal - több, mint egy évvel ezelőtt.
- Az emberiségnek, hogy túlléphessen a válságon, nemcsak felületes kiigazításokra, hanem szellemi és erkölcsi megtérésre van szüksége - mondta a pápa, aki szerint az embereknek szüksége van az evangélium üdvére, mert az az erkölcsi válság, amelyet a Föld él át, mély változásokat követel, kezdve a lelkiismerettel.


XVI. Benedek üzenetében nem tett említést a katolikus egyházat több országban, így az ő szülőföldjén, Németországban, illetve az Egyesült Államokban megrázó pedofilbotrányokról.
Üzenetében az egyházfő a világ konfliktusainak és katasztrófáinak hosszú sorát említette. Arra kérte Krisztust, hogy a Közel-Keleten, és főként az ő halála és feltámadása által megszentelt földön élő népek igazi és végleges exodust vigyenek végbe, amely a háborúból és erőszakból a békébe és egyetértésbe viszi őket.


Támogatásáról biztosította az Irakban élő keresztényeket, illetve a térség keresztény közösségeit, amelyek megpróbáltatásoknak és szenvedésnek vannak kitéve. Aggódik - mondta - azoknak a keresztényeknek a sorsa miatt, akiket hitük miatt üldöznek, s akik ugyanezért meghalnak, mint például Pakisztánban.


A terrorizmus és a társadalmi, vallási megkülönböztetés által sújtott országokban legyen erő a párbeszéd és a higgadt együttélés útjának elindítására - szorgalmazta a pápa, egyszersmind sürgetve, hogy vessenek véget a viszályoknak, amelyek további pusztításokat és szenvedést okoznak Afrikában. Istenre bízta a Kongói Demokratikus Köztársaság, Guinea és Nigéria jövőjét. Aggodalmának adott hangot a latin-amerikai és karibi országok sorsa fölött, ahol a kábítószer-kereskedelemhez kötődő bűncselekmények elszaporodásától szenvednek. Együttérzéséről biztosította a nemrégiben földrengéstől sújtott Haiti és Chile lakosságát.

2010-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite