2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonA PDSZ szolidáris a Hallgatói Hálózat demonstrációjával

A PDSZ szolidáris a Hallgatói Hálózat demonstrációjával


A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szolidáris a Hallgatói Hálózat szerdára meghirdetett demonstrációjával - közölte Mendrey László, a PDSZ elnöke az MTI-vel. Az érdekvédő közleményében kifejtette: a PDSZ - bár a közoktatásban érdekelt szakszervezet - nem mehet el szó nélkül a mellett a - meggyőződése szerint - hibás gyakorlat mellett, amelynek következtében köz- és felsőoktatási intézmények sora kerül veszélybe.

PDSZ


Véleménye szerint jelentős hagyománnyal bíró, népszerű és hatékony műhelyek jutnak a tönk vagy a megszűnés szélére. "Nem tolerálható az az elképzelés (most már törvény), mely a továbbtanulni szándékozó fiatal egzisztenciális hátterétől teszi függővé a vágyott képesítés megszerzését" - tette hozzá. A PDSZ elengedhetetlennek tartja, hogy az érintettek álláspontját tolerálva, a törvények átgondolt, ész- és okszerű módosításával ezeket az anomáliákat mihamarabb orvosolják.


Korábban az LMP közölte, hogy egyetért a Hallgatói Hálózat demonstrációs felhívásával, és szimpatizánsait a tüntetésen való részvételre biztatja. A Hallgatói Hálózat szerdára hirdetett demonstrációt a fővárosba Vissza a jövőnket mottóval; a szervezők szerint a felsőoktatási törvény botrányos átalakításával a kormány elveszi a következő generációk jövőjét. A változások egyaránt lehetetlen helyzetbe hozzák a felvételizőket, az életüket eladósodással kezdő vagy röghöz kötött hallgatókat és az oktatókat - írták korábban.


A Hallgatói Hálózat - diákok és oktatók önszerveződő csoportja - azért jött létre, mert elfogadhatatlannak tartja a felsőoktatási törvény jelen formáját, a keretszámok drasztikus csökkentését és a tandíjak összegét - olvasható a szervezet Facebook-oldalán.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

 

2012-02-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite