2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonAPEH: végre a nagyhalak kerülnek célkeresztbe

APEH: végre a nagyhalak kerülnek célkeresztbe


apehA középosztály megfélemlítése helyett a nagyban utazó adóelkerülőket veszi célkeresztbe az adóhivatal - értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint vagyongyarapodási ellenőrzésekre számíthatnak a jövőben a notórius cégbedöntők is.


Gyökeresen megváltoztatja szemléletmódját az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal - írja a Magyar Nemzet.


A lap szerint a szervezet szakít az elmúlt évek gyakorlatával: a korábbiakhoz képest lényegesen kevesebb vagyonosodási vizsgálatot indít majd, s az ellenőrzéseket a korábbi gyakorlat, vagyis a középosztály megfélemlítése helyett a nagyban utazó adóelkerülők utolérésére használja fel.


A kisebb számú ellenőrzésekben a hivatal munkatársai azoknál vizsgálódnak, akik értékes vagyontárgyakkal bírnak, esetleg luxuskörülmények között élnek, ám csekély összegű közterhet róttak le.
Vagyongyarapodási ellenőrzésekre számíthatnak a jövőben a notórius cégbedöntők is, vagyis azon üzletemberek, akik a vállalkozásukkal adósságokat halmoznak fel, ám társaságukat az adók és más tartozások kifizetése előtt felszámolásba kergetik, az értékeket pedig kimenekítik.


Az adóhatóság megvizsgálja majd, hogy a megszűnő társaság csalárd vagyonkimentés miatt dobta-e be a törölközőt, vagy a gazdasági folyamatok vétlen áldozata lett. Előbbi esetben ellenőrzik, hogy ki, mikor és főleg hová mentette át az adózatlan összegeket.


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2010-09-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite