2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonÁprilistól vonatpótló buszok járnak Budapest és Esztergom között

Áprilistól vonatpótló buszok járnak Budapest és Esztergom között


A Budapest-Esztergom vasútvonal korszerűsítése miatt április másodikán hajnaltól június 14-én éjfélig a személyszállító vonatok helyett a teljes szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerdán az MTI-vel.

buszegy

Képünk illusztráció!


Az uniós források felhasználásával megvalósuló korszerűsítés nettó beruházási értéke 44,5 milliárd forint. Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, a Budapest-Esztergom vasútvonal felújítása során 53 kilométer hosszú vasúti pályát korszerűsítenek, 16 állomáson és megállóhelyen épül új peron, 1700 parkoló és ötszáznál több kerékpártároló létesül.


A társaság tájékoztatása szerint a keddtől közlekedő vonatpótló autóbuszok megállási helyei sok helyen jelentősen eltérnek a vasútállomástól. A változásokról szórólapokon, helyszíni hirdetményeken és a MÁV-START Zrt. internetes honlapján nyújtanak minden részletre kiterjedő tájékoztatást.


A vonatra megváltott menetjegyek a vonatpótló autóbuszokon is érvényesek. Április ötödikétől a vágányzár idején közlekedő vonatpótló autóbuszokon a jelenlegitől eltérő, csökkentett díjszabást alkalmaznak, mert az autóbuszok útvonala rövidebb a korábbi vasúti távolsághoz képest.


A vasúti menetjegyek kizárólag a vonatpótló autóbuszokon, míg a vasúti bérletek a 830-as jelzésű Volánbusz-járaton is érvényesek. A vonatpótló autóbuszon a Volán-jegyek és -bérletek az utazáshoz nem használhatók fel.
A vonatok a teljes vonalszakaszon 2014 nyarától járhatnak legkorábban.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite