2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
SportAranyérmes a magyar férfi és női csapat is

Teke-vb - Aranyérmes a magyar férfi és női csapat is


A magyar női és férfi válogatott is aranyérmet nyert a zalaegerszegi teke csapat-világbajnokságon.

tekearany

A nők a románokat, a férfiak pedig a macedónokat győzték le 7-1-re a szombati döntőben. A férfi válogatott - a szövetség tájékoztatása szerint - 4012 fás világrekordot gurított a fináléban.

Mindkét hazai válogatott százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen.

A magyar nők címvédőként szerepeltek a vb-n, a férfiak pedig 2007-ben voltak előzőleg világbajnokok, míg két éve másodikként végeztek.

Eredmények, döntők:
nők:
Magyarország-Románia 7-1 (3526-3498)
férfiak
Magyarország-Macedónia 7-1 (4012-3809)

Már szombat délelőtt megkezdődött a sikersorozat. A Fehér László szövetségi kapitány irányította férfi válogatott az elődöntőben 0-2-ről felállva, 6-2-re győzött a románok ellen. Következtek a döntőben azok a macedónok, akik a szerbekkel vívtak nagy csatát a legjobb négy között, és végül nyertek.

A női csapat a délelőtti elődöntőben a horvátokon lépett túl szoros meccsen 5-3-mal, a fináléban aztán a románokkal csapott össze.

A két döntőt egyszerre bonyolították le a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban felállított nyolcsávos pályán.

A Kaszás Zoltán szövetségi kapitány vezette női válogatott gyorsan hátrányba került a finálé elején, majd csak lassan fordult a kocka, de a végére a Méhész Anita, Sáfrány Anita páros már magyar vezetésnél vette át a meccset. A két Anita keze a folytatásban nem remegett meg, így címvédés lett a vége.

A férfiak döntőjében hatalmasat versenyzett Kiss Tamás, Karsai László és Boanta Claudiu is, és a válogatott mindegyik tagja igazolta azt, hogy ebben a sportágban a magyarok világklasszisoknak számítanak. A világrekorddal megkoronázták a vb-n nyújtott teljesítményüket.

Az aranyérmes férfi válogatott: Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter.

Az aranyérmes női válogatott: Méhész Anita, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Nemes-Juhász Gabriella, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Sajermann Nóra, Némethné Katona Beáta, Fegyveres Petra, Airizer Emese Júlia.


Fotó: Varga György
Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite