2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
NagyvilágA rendőrök új védősisakokat kaptak, de gázálarcokra nem futotta

EURO-2012 - A lengyel rendőrök új védősisakokat kaptak, de gázálarcokra nem futotta


A lengyel rendőrök új, korszerű védősisakokat igen, gázálarcokat ugyanakkor nem kaptak a pénteken kezdődő, lengyel-ukrán szervezésű Európa-bajnokság előtt.

rendorsegot

A Gazeta Wyborcza című napilap keddi számában arról írt, hogy az Eb idején a stadionok és a szurkolói zónák környékét azok a bűnmegelőzési osztagok fogják felügyelni, amelyeket az utcai megmozdulások feloszlatására képeztek ki. Számukra az országos rendőr-főkapitányság több mint 7 millió zlotyért (483 millió forint) vásárolt több ezer francia gyártmányú, a legjobbak közé sorolt speciális védősisakot, új gázálarcokat azonban a költségek miatt már nem biztosított.

A mérkőzéseknek helyet adó négy lengyel városba - Varsóba, Gdanskba, Poznanba és Wroclawba - rendelt rendőrök szerint ez azt jelenti, hogy szükség esetén nem tudják használni a tömeg feloszlatásában legjobban bevált úgynevezett ingerlőgázt, mert az új védősisakokat viselve képtelenek felvenni a régi álarcokat.

ezo_banner

hirdetés

Az új felszereléssel "nem kompatibilis" gázálarcok használhatatlanságáról már több mint fél éve, a november 11-i lengyel nemzeti ünnep idején kitört utcai megmozdulások során meggyőződtek a rendőrök. Riasztásuk ellenére a főkapitányság nem orvosolta a helyzetet, pedig a labdarúgó kontinensviadal után a lengyel futball-liga mérkőzéseinek biztonságáról is a bűnmegelőzés gondoskodik.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite