2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA rendőrség és a polgárőrség egyeztető megbeszélést tartott Bátonyterenyén

A rendőrség és a polgárőrség egyeztető megbeszélést tartott Bátonyterenyén


Bűnmegelőzési egyeztető megbeszélést tartottak a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai és a helyi polgárőr egyesületek képviselői 2015. december 11-én a rendőrkapitányságon - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

megelozes


Az értekezleten Nagy Gábor r. alezredes, a Bűnügyi Osztály vezetője és Jéger Róbert r. őrnagy, Rendészeti Osztály vezetője felhívta a figyelmet az év végi ünnepekre való felkészülés, a bevásárlás időszakában leggyakrabban előforduló jogellenes cselekmények, bűncselekmények prevenciójára.


Elmondta, hogy az alkalmi lopás, a zseblopás, gépjármű feltörés a tapasztalatok alapján gyakran megelőzhető kellő odafigyeléssel és óvatossággal. Jelentős eredmények érhetők el, ha a lakosságot a felkészült polgárőrök személyesen tájékoztatják ezekről a prevenciós módszerekről. Kihangsúlyozta az időskorúak védelmének fontosságát, a sérelmükre elkövetett trükkös lopások megelőzésének lehetőségeit.


A rendőrök kérték a polgárőröket, hogy a területükön történő szolgálat ellátásuk alkalmával rendszeresen keressék fel az egyedül élő idős embereket és az óvatosságra, az idegenekkel szembeni helyes viselkedésre hívják fel figyelmüket. A bátonyterenyei rendőrök és a polgárőr egyesületek tagjai a téli időszakban is folytatják a lakosság biztonságérzetének megőrzése érdekében végrehajtott közös szolgálatot és folyamatos kapcsolatfelvételt.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

2015-12-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite