2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
ItthonA rendőrség nem talált lövésekre utaló nyomokat Olaszliszkán

A rendőrség nem talált lövésekre utaló nyomokat Olaszliszkán


A korábbi hírek még arról szóltak, hogy egy roma család házára rálőttek mára virradó éjszaka, de a kisebbségi önkormányzati vezető állítását nem támasztotta alá a rendőri vizsgálat.

rendőrségi autó


Nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, körülményeket a rendőrök a Borsod megyei Olaszliszkán annak az ingatlannak és környékének a tüzetes átvizsgálása során, ahonnan hétfő hajnalban azt a bejelentést kapták, hogy rálőttek a házra - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.


Hétfőre virradóra, reggel fél öt után öt perccel érkezett a bejelentés: egy olaszliszkai asszony telefonált a sárospataki rendőrség ügyeletére azzal, hogy három nagy durranást hallott. A bejelentő úgy fogalmazott: fél három, három óra között hallott először egy nagy durranást, s először azt hitte, álmodik, de a durranás hamarosan megismétlődött, majd pár perc után egy harmadik is hallatszott. Elmondása szerint nem mert kimenni a lakásból. Kilencéves gyermeke azt mondta: a durranások egyformák voltak, ahhoz hasonlítottak, mint amikor "a motort indítják és durran".

A szomszédok sem hallottak semmit


A szomszédokat, a közelben lakókat a rendőrök ébresztették fel, volt, aki csak öt perc kopogtatás után nyitotta ki az ajtót; ők semmit sem hallottak. Egyikük elmondása szerint biztosan meghallotta volna a lövéseket, mert a Bodrog túloldalán zajló vadászat lövéseit is meg szokták hallani.

A rendőrség hangsúlyozta: bűncselekményre utaló jeleket, nyomokat nem találtak, lövést, keréknyomot és lábnyomot sem.

A település kisebbségi önkormányzatának vezetője hétfőn azt közölte az MTI-vel: ismeretlenek három lövést adtak le vasárnap éjszaka Olaszliszka egyik romák lakta házára, de senki sem sérült meg; arra a házra tüzeltek, amely a négy évvel ezelőtt történt gyilkosság helyszínének közelében felállított emlékművel szemben áll.Fercsák László közlése szerint a házban lakó nő a lövéseket meghallva "legurította" alvó gyermekeit az ágyról, majd az ágy alá rejtette őket. A kisebbségi vezető azt mondta: a ház utca felőli oldalán három "golyó ütötte lyukat" fedeztek fel, és hétfő reggel értesítették a rendőrséget.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-07-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite