2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
NagyvilágA rendőrség szorította vissza a tüntetőket

A rendőrség szorította vissza a Monti ellen tüntetőket


Utcai harc robbant ki szombaton Bolognában a Mario Monti miniszterelnök ellen tüntetők és a rendőrség között. A három legnagyobb olasz szakszervezeti szövetség és a munkanélküli fiatalok is a kormány ellen demonstráltak.

police

"A válságnak még nincsen vége, de Itáliának sikerülni fog kilábalni belőle. Jó úton haladunk, és egyedül oldjuk meg problémáinkat, nem Merkel német kancellár segítségével" - hangoztatta Mario Monti szombaton Bolognában a La Repubblica napilap által szervezett politikai találkozón.

A miniszterelnök hangsúlyozta, nem ígérheti meg az adók csökkentését és kormányának muszáj módosítania a munka törvénykönyvét. "Kész munkareformmal kell mennem az EU június végi csúcsértekezletére, máskülönben Olaszország pontot veszít" - fogalmazott. Monti megjegyezte, tudja, hogy vége a "mézesheteknek", a novemberben kinevezett kormánya munkáját már nem kíséri az olaszok bizalma, de "senki sem gondolta, hogy a válságmegoldással megbízott szakértőknek nyújtott támogatás túl sokáig fog tartani".

ezo_banner

hirdetés

A miniszterelnök kijelentéseivel egy időben Bologna utcáin szélsőbaloldali fiatalok tüntettek a kormány ellen. A rendőrséggel való utcai harc több órán át tartott, tíz rendőr megsebesült. Szombaton a CGIL, CISL és az UIL szakszervezeti föderáció is demonstrációt rendezett Rómában - a szervezők szerint kétszázezres részvétellel. "A munka értéket jelent" jelszóval a szakszervezetek több figyelmet kértek a kormánytól a növekedés és a foglalkoztatás iránt, alacsonyabb adóterhet és igazi harcot az adócsalás ellen. "Elég volt az örökös rendeletekből.

A kormány bejelentések helyett cselekedjék" - sürgette a politikai menetrend módosítását Susanna Camusso, a CGIL-főtitkára. "A kormány tönkretette a munkapiacot. Az olasz munkanélküliség tizenöt év óta először kétjegyűre emelkedett " - mondta Luigi Angeletti, az UIL főtitkára.

Szombat délutántól Rómában a fiatal munkanélküliek tüntettek A jövő a miénk jelszóval. Azt hangoztatták, hogy nem akarnak külföldre menni dolgozni, de az olasz fiatalok között mért 34 százalékos munkanélküliség miatt nincsen más választásuk.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite