2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Árokba borult egy autó, a vezető súlyosan megsérült

Nógrád megye - Árokba borult egy autó, a vezető súlyosan megsérült


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába - az elmúlt 24 órában - egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros balesetről érkezett bejelentés.

balesetarok

Salgótarján irányából Bárna felé közlekedett személygépkocsijával egy 53 éves férfi 2017. november 10-én 4 óra 10 perc körül a 23106-os számú úton, amikor a járművel egy lejtős és jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a menetirány szerinti bal forgalmi sávba, ahol szalagkorlátnak ütközött, majd a lejtős, erdős területre esett. A gépjármű vezetője a baleset következtében súlyos sérülést szenvedett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset körülményeit vizsgálja.

A rendőrök a megye területén az elmúlt 24 órában további két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az őszi időjárásra jellemző ködös, párás levegő, a nappalok rövidülése kapcsán romló látási viszonyok, a szinte folyamatosan nedves és a lehulló falevelektől csúszós útburkolat jelentősen növelik a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

- Nedves útfelületen jelentősen nő a fékút, a féktávolság, a hirtelen fékezéssel nagymértékben nő a megcsúszás, kifarolás, adott esetben a pályaelhagyás veszélye, ezért ilyen útviszonyok között a megengedettnél is alacsonyabb sebességgel közlekedjenek! Óvatos, finom fékhasználatra kell törekedni, illetve kerülni kell a hirtelen kormánymozdulatokat.

- Nagyobb követési távolságot tartva, lassabban haladjanak, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.

- Gyakran tapasztalható a foltokban elhelyezkedő köd. Aránylag jó látási viszonyok mellett haladva olykor váratlanul a ködösebb területekre érkezhetnek. A ködös szakasz kezdetét észlelve még a jól belátható úton csökkenteni kell a sebességet. Amennyiben már beértek a ködös útszakaszba, akkor ne fékezzenek hirtelen, figyeljenek a mögöttük haladókra is!

- Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén!

 

Forrás: Police.hu2017-11-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite