2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁrokba borult egy autó Nógrád megyében

Árokba borult egy autó Nógrád megyében


Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a Nógrád megyei rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetnograd1206

Fotó: police.hu


Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2017. december 5-én 7 óra körül Csécse külterületén. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 51 éves nő közlekedett egy tehergépkocsival Csécse irányából Szarvasgede felé, amikor gépjárművével az úton megcsúszott, az út menti árokba hajtott, ahol egy beton hídáteresznek ütközött, majd felborult. A nő a baleset következtében megsérült.


Sámsonháza irányából Nagykeresztúr felé közlekedett személygépjárművel egy 39 éves férfi 2017. december 5-én az éjszakai órákban, amikor egy szarvas ugrott a gépjármű elé, melyet elütött. Személyi sérülés nem történt, a vad a helyszínen elpusztult.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az autósokat, hogy a mezőgazdasági termőterületek melletti utakon vezessenek fokozott óvatossággal. Bármikor az útra tévedhet egy vad, még akkor is, ha nincs elhelyezve vadveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja a figyelmet az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság „Látni és látszani!" elnevezéssel immáron hatodik alkalommal indított kampányára.


A közlekedési balesetek megelőzése érdekében a járművek vezetőinek nagyobb figyelmet, fokozott óvatosságot kell tanúsítaniuk, lassabb haladási sebességet kell megválasztaniuk. Az autóvilágításnak komoly szerepe van a közúti balesetek megelőzésében mind nappali, mind szürkületi, illetőleg az éjszakai vezetés során. A belátható útszakasz megvilágítása csakúgy, mint a gépjármű észrevehetővé tétele, biztonsági tényező. Megfelelően megválasztott fényforrásokkal mindkét esetben javul a vezető vizuális ingerekre való reagálása és reakcióideje. A szabályosan beállított fényszóróval pedig a szembejövő vezető vakítása is elkerülhető. Mindezek nagymértékben hozzájárulnak a balesetek megelőzéséhez. A www.latnieslatszani.hu honlapon mindenki tájékozódhat a program részleteiről.


Kérjük a járművezetőket, hogy az őszi és téli időszakban még jobban figyeljenek a gyalogosokra és a kerékpárosokra! Ennek megfelelően vezessenek körültekintőbben, óvatosabban és lassabban! Tartsák mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljék le az elöregedett ablaktörlő lapátot! Télen legyenek türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsák biztonságos átkelésüket, és véletlenül se próbáljanak meg az előttük áthaladó gyalogos mögött közvetlenül áthaladni, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart!


Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága!

 

Forrás: POLICE

2017-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite