2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonÁrvíz - Forgalmi változások Budapesten

Árvíz - Forgalmi változások Budapesten


Jelentős forgalmi változások lépnek életbe a budapesti közösségi közlekedésben a ma hajnali üzemkezdetkor, több busz, villamos, a szentendrei (5-ös) HÉV és az M2-es metró menetrendje is módosul, a Bem rakparton megállási tilalom van érvényben.

Alstom


A Batthyány téren a metróállomást és az aluljárót is lezárták, a 2-es metró szerelvényei áthaladnak az állomáson, a HÉV-szerelvények pedig csak a Margit hídig járnak. Összevont HÉV- és metrópótló autóbuszok közlekednek a Széll Kálmán tér - Batthyány tér - Margit híd, budai hídfő - Szépvölgyi út - Tímár utca - Szentlélek tér útvonalon M2-H5 jelzéssel. A buszok egész nap 10 percenként, munkanapokon csúcsidőszakban 5 percenként járnak.


Változik a Batthyány térre közlekedő buszok menetrendje is: a 11-es és a 111-es autóbuszok a Széll Kálmán térre, a 160-as és a 260-as buszok pedig a Nyugati pályaudvarra közlekednek.


A 19-es és a 41-es villamosokat a Clark Ádám téri lévő aluljáró lezárása miatt elterelik: a 19-es rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomástól csak a Clark Ádám térig jár, míg a 41-es villamosok a Krisztina körút felé, a 18-as járatok vonalán a Széll Kálmán térre mennek.


A Margitsziget lezárása miatt a hétvégén a 234-es buszok a Szentlélek térig változatlan útvonalon közlekednek, majd az Árpád hídi metrómegállóhoz irányítják őket, ez lesz a végállomás.


Tarlós István főpolgármester péntek este 10 órától megállási tilalmat vezetett be a Bem rakpart Duna felé eső oldalán a parkolóban a Margit híd és a Batthyány tér között. Ma 18 órától lezárják a Bem rakpart ugyanezen szakaszának északi irányú sávját a forgalom elől, így csak egy sáv lesz járható, jelentős torlódásra kell számítani.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-06-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite