2019. december 11., szerda - Árpád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁrvíz Nógrád megye több pontján

Árvíz Nógrád megye több pontján

 

A szüntelen esőzés az Ipoly vízszintjének emelkedését okozza, így Nógrád megyében már több helyszínen is árvízvédelmi készültséget rendeltek el. Árad emellett az Ipoly Balassagyarmaton és Hontnál is, mindkét helyen elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, védekezésre azonban jelenleg még nincs szükség.

ipolytarnoc2016

MTI FOTÓ: Komka Péter


Délután fél hatra ismét elérte az Ipoly vízszintje a 350 centimétert Ipolytarnócnál, ezért a múlt hét szerdai harmadfokú készültség elrendeléséhez hasonlóan ismét emellett döntöttek. Múlt hét kedden és szerdán a település önkormányzata, valamint a Palóc Mentőcsoport tagjai: a Karancs Speciális Mentőszolgálat, az Ipoly-völgyi Különleges Mentők és a Karancs Természetjáró és Védő Egyesület a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség irányításával mintegy ezernyolcszáz homokzsákot töltött meg és rendezett védőgátba a megelőző védekezési munkálatok részeként, ezek továbbra is a helyszínen vannak és ellátják a házak védelmét.

 

A homokzsákok a veszélyeztetett területen kilenc ingatlant védenek az Ipoly folyó esetleges áradásától. Amennyiben a vízszint tovább emelkedik, az ipolytarnóci Rákóczi úton hét, a Dankó úton pedig két családi ház lesz érintett, ezekben összesen huszonhárom ember él. Számukra az önkormányzat már előkészítette a befogadó melegedőhelyet, amennyiben szükség lenne rá. A Dankó úton álló egyik családi ház lakója ma délután rokonokhoz költözött az ár levonulásának idejéig. Jelenleg védekezésre még nincs szükség, azonban folyamatos figyelőszolgálatot tart fenn a Karancs Speciális Mentőszolgálat.


Árad emellett az Ipoly Balassagyarmaton és Hontnál is, mindkét helyen elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, védekezésre azonban jelenleg még nincs szükség.


Forrás: NMKVI/NÓGRÁD24

 

2016-02-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite