2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonÁrvíz - Pest megyében 241 embert telepítettek ki

Árvíz - Pest megyében 241 embert telepítettek ki


Pest megyében eddig 241 embert kellett kitelepíteni az árvíz miatt, és húsz településen van védekezés - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtök reggel az MTI-vel.

arviz001

Képünk illusztráció!


Spitz Alexandra elmondta: a Duna áradása miatt Budakalászon 100, Dunabogdányban 2, Szentendrén 1, Sződligeten 115, Szobon 15, Halásztelken 8 embert kellett kitelepíteni. Hozzátette: az érdi kirendeltség illetékességi területén 2, a vácin 18 településen folytatnak árvízi védekezést: Vác, Zebegény, Sződliget, Szob, Verőce, Nagymaros, Kismaros, Budakalász, Göd, Dunakeszi, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pócsmegyer, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Visegrád, illetve Százhalombatta és Szigetszentmiklós területén.


Dunakeszin 75 ember vesz részt a védekezésben, a vízügyi szakemberek irányításával folyamatosan építenek ki a 2-es út Dunakeszitől délre eső szakaszán egy több mint 600 méter hosszú nyúlgátat. Éjjel 20 ezer homokzsákot szállítottak a helyszínre, a munka éjszaka is félpályás útzár és rendőri biztosítás mellett zajlott.


A 2-es út Dunakeszitől délre fekvő részén az árvízi védekezés miatt félpályás útlezárás van, a főváros felé tartókat a rendőrség eltereli - tette hozzá a szóvivő. Tökölön az ártéren élőket és az ott gazdálkodókat a városi honlapon keresztül is tájékoztatják, és folyamatosan zajlik az értékek biztonságba helyezése.


Kisoroszinál, Szentendrén, Nagymaroson, Visegrádon és Budakalászon szintén éjszaka is védekeztek. A munkába négy mentőcsoport is bekapcsolódik Kisoroszinál, Szentendrén, Nagymaroson és Visegrádon - tette hozzá Spitz Alexandra.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-06-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite