2018. november 16., péntek - Ödön
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Salgótarjáni Képzési és Kutató Központban modell értékű oktatási rendszer kiépítése zajlik

A Salgótarjáni Képzési és Kutató Központban Észak-Magyarországon egyedülálló, modell értékű oktatási rendszer kiépítése zajlik


A 2018/19-es tanévben a korábbinál másfélszer több duális képzési helyet hirdet meg az Óbudai Egyetem - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

egyetem001

képünk illusztráció

Mint írták, az Óbudai Egyetem hat karán összesen 371 duális képzési helyre lehet jelentkezni a 2018/2019-es tanévben. A műszaki, informatikai és gazdasági képzéseket a piaci igényekhez igazodó, újszerű oktatási módszerekkel, gyakorlatorientált formában, kreatív labormunkákkal és szoftveres támogatással oktatja az egyetem.

Emlékeztettek: az egyetem duális képzése a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon indult három éve, 19 meghirdetett gyakornoki hellyel, 2017 szeptemberétől pedig már az intézmény mind a hat karán választhatóvá vált ez a képzési forma.

Réger Mihály, az Egyetem rektora a duális képzési program kezdeti eredményeit biztatónak tartja, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy ebben a képzéstípusban részt vevő hallgatók átlagosan egy érdemjeggyel jobbat érnek el a hagyományos képzésben tanuló társaiknál, több kreditet vesznek fel és teljesítenek.

Az Óbudai Egyetem országszerte közel hatvan hazai és multinacionális céggel kötött együttműködést a hallgatók elhelyezkedésének érdekében - jelezte.

A közleményben kitértek arra is: az egyetem 2017-ben létrehozott új képzési helyén, a Salgótarjáni Képzési és Kutató Központban Észak-Magyarországon egyedülálló, modell értékű oktatási rendszer kiépítése zajlik. Ennek első lépése tavaly a műszaki felsőoktatási szakképzés elindítása volt, amelyet idén a mérnökinformatikus alapszak meghirdetése követ. Mindkét szakon a hallgatók a helyi gazdasági szférával szoros együttműködésben folytathatják tanulmányaikat.

Jelezték: a duális helyekre a rendes felvételi eljárásban lehet jelentkezni, további információk az egyetem honlapján érhetők el.Forrás: MTI2018-01-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite