2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA segély feltétele: tiszta udvar, rendes ház

A segély feltétele: tiszta udvar, rendes ház


tiszta udvarA Nógrád megyei település polgármestere kijelentette: a lakókörnyezet rendben tartását szabta meg a bérpótló juttatás kifizetésének feltételéül Rákóczibánya önkormányzata.


Bencsik Ernő Rákóczibánya polgármestere elmondta: a képviselő-testület által csütörtökön egyhangúlag módosított szociális rendelet április elsejével lépett életbe.

Eszerint a havi 28.500 forintos bérpótló juttatásban részesülő munkanélküliek akkor juthatnak hozzá a támogatáshoz, ha tisztán tartják a házukat, az udvarukat, a kertjüket és a járdát. A részletes leírás alapján ebbe beletartozik az ingatlan állagának megóvása, higiénikus állapotának biztosítása, a kert gyommentesítése, az ingatlan előtti vízelvezető árok tisztán tartása, a szeméttároló edény rendeltetésszerű használata, továbbá a ház előtti területen a fű lenyírása, lehetőség szerint a terület virágosítása is.

A 676 lakosú faluban 109-en részesülnek bérpótló juttatásban. Az érintettek fél évet kapnak lakókörnyezetük rendbetételére. Az alapellenőrzést, vagyis a jelenlegi helyzet felmérését áprilisban végzi el a körjegyző, a szociális ügyintéző és a családsegítő szolgálat egy munkatársa, akik fényképen, videón rögzítik a látottakat.

Hat hónap múlva tartanak újabb ellenőrzést, és ha nem történik pozitív változás, szüneteltetik a juttatás folyósítását - közölte a polgármester.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-04-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite