2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóA szépségipar szakmáinak versenye

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

A szépségipar szakmáinak versenye Nyíregyházán


Magyarország és a környező országok legügyesebb kezű fodrászai, műkörmösei és kozmetikusai mérik össze tudásukat a szépségipar szakmáinak nemzetközi versenyén, a Nyíregyházán megrendezendő Szabolcs Kupán vasárnap.

smink01


A verseny - amelyet idén tizenegyedik alkalommal közösen rendez a megyei kereskedelmi és iparkamara és a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium - színvonalában és versenyzőszámban egyedülálló az Észak-alföldi régióban, de a budapesti országos versenyeket is figyelembe véve az országban igen előkelő helyet foglal el - közölte Mészáros Éva, az iparkamara kommunikációs vezetője szerdán az MTI-vel.


A vasárnap 9 órától kezdődő megmérettetésnek a középiskola Dugonics úti épülete ad otthont, a 164 benevezett versenyző pedig szakmai zsűri előtt mutathatja smink- és frizurakészítési, valamint műkörömépítési tudományát. A hazaiak mellett számos román és szlovák versenyző nevezett a versenyre, amelynek legnépszerűbb kategóriája az elmúlt évek tapasztalatai alapján a dekorkozmetika és a farsangi konty kategóriája lesz, így a nagyközönség és a szakma ebben az évben is egészen biztosan színes, látványos és ötletgazdag alkotásokat láthat majd. A műkörömdíszítők és a fantáziasminket készítők a szafaristílus jegyében adhatnak számot tudásukról és kreativitásukról.


Mészáros Éva az idei trendekről szólva elmondta: a hétköznap viselt sminkekben a trend jelenleg a visszafogott szemhéj színezés, finom pasztellszínekkel árnyalt, de erőteljes szemkontúr. A hölgyek idén újra elővehetik a valaha nagyon népszerű piros és egyéb vidám színű rúzsokat, az arcszínben pedig világos, hamvas szín kölcsönözhet fiatalos megjelenést a hölgyeknek.


A műszempilla továbbra is hódít, a fodrászatban pedig alapvetően két várost, Moszkvát és Tokiót követi a stílus, a városok mérete, lüktetése és kultúrája tükröződik a hajviseletekben. A távol-keleti főváros stílusában elsősorban a szögletes elemek, míg az orosz fővárosban a már-már túlzásokba átcsapó sokszínűséget és göndör fürtöket lehet felfedezni. Ismét divatos lett a kreppelés, melyet az utóbbi időben szinte el is felejtettek a különleges hajviseletet kedvelők. A színek tekintetében hódít a rézvörös és annak minden árnyalata, illetve a szőke, amely már a nyarat idézi. A frizurák viselőinek külön örömöt jelenthet, hogy elsősorban a hordható fazonok a divatosak, ezek tükrözik viselőjük egyéniségét, és az azt megformázó fodrász tehetségét és kreativitását.


A műkörömdivat meghatározó eleme a hosszú, hegyes, gazdagon díszített, a szivárvány minden színében pompázó köröm, mely közül a "háztető" formájú a leginkább divatos. Aki nem híve a műköröm viselésének, annak a géllakkozás igazán találó, melyet szintén a hangulatnak, öltözéknek egyéniségnek megfelelő színek jellemeznek - mondta el Mészáros Éva. Mint hozzátette: mind a saját, mind a műköröm tekintetében örökzöldnek számító francia körmök továbbra sem mentek ki a divatból.


Aki mégsem vonzódik egyik megoldáshoz sem, annak az egyre elterjedtebb, méhviaszt alkalmazó, úgynevezett japán manikűrt ajánlják a szakemberek, mely a saját köröm csillogóvá tételével biztosítja akár több héten át az ápolt kezeket és a tökéletes megjelenést. Az idei Szabolcs Kupán a verseny mellett zenés-táncos színpadi programok várják az érdeklődőket, akik smink és frizurakészítésben is kaphatnak hasznos tanácsokat a szakemberektől.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite