2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonA Szolidaritás a Millával együtt tüntet október 23-án

A Szolidaritás a Millával együtt tüntet október 23-án


A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) megállapodott az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) szervezőivel, hogy október 23-án az általuk szervezett tüntetésen vesz részt a Szabad sajtó útján - áll a Szolidaritás csütörtöki közleményében.

Kónya Péter

Kónya Péter


A megállapodás szerint a Szolidaritás nem tart külön demonstrációt a fővárosi operaháznál, mint tervezte, hanem 14 órára a Clark Ádám térre várja szimpatizánsait, az összefogás híveit, a demokratikus ellenzéki pártok támogatóit és képviselőit. A résztvevők onnan együtt vonulnak át a Szabad sajtó útjára. A demonstráción Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke is felszólal majd.


A Szolidaritás célja, hogy valódi együttműködés jöjjön létre a demokratikus ellenzéki szervezetekkel és szerveződésekkel. Pillanatnyilag "a parlamenti demokratikus pártok vezetői nem készek a közös tüntetésre", ezért azzal a civil szervezettel demonstrálnak közösen, "amely 2010 telén elsőként lépett fel az orbáni rendszerrel szemben" - olvasható a közleményben.


"A szervezők nem maradtak érzéketlenek az állampolgárok által megfogalmazott igény iránt, hogy október 23-án olyan tömegtüntetés szerveződjön, amely érdemben befolyásolhatja a magyar belpolitikát" - áll a közleményben. A Szolidaritás reményei szerint a mostani döntés elősegíti az ellenzéki erők majdani együttműködését - írták.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-10-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite