2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁtadták a Bátonyterenyei Járási Kormányablakot

Átadták a Bátonyterenyei Járási Kormányablakot


Megnyílt Nógrád megye harmadik új típusú kormányablaka, amely a Bátonyterenyei Járási Hivatalnak is helyet adó épületben, a Városház út 2. alatt várja az ügyfeleket. A pénteki megnyitóünnepségen dr. Bordás Gábor, a Miniszterelnökség kormányirodát vezető helyettes államtitkára elmondta: Magyarország sikeréhez a közigazgatás is hozzá kíván járulni a maga területén nyújtott egyszerűbb, gyorsabb, ügyfélbarátabb ügyintézéssel.

batonykormanyablak

A bátonyterenyei városháza földszintjén várja a térség polgárait a pénteken hivatalosan is átadott Bátonyterenyei Járási Kormányablak. Az integrált kormányzati ügyfélszolgálaton - a korábbi okmányirodai szolgáltatások mellett - összesen 265 ügykörben nyújt segítséget nyolc munkaállomáson a tíz ügyintéző.

A megnyitón dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntötte a vendégeket, kiemelve: a kormányhivatalnál tisztában vannak azzal, hogy aki ügyet intéz, nem mindig örömében teszi ezt, ezért különös felelősség hogy a kiszolgálás gyorsan, kulturált körülmények közt és pontosan történjék. Elmondta: a most megnyitandó, Nógrád megyében Szécsény és Salgótarján után immár harmadik új típusú kormányablakban is részben lehetőség van az eleketronikus ügyintézésre.

Dr. Bordás Gábor, a Miniszterelnökség kormányhirodát vezető helyettes államtitkára beszédében hangsúlyozta: Magyarország sikeréhez a közigazgatás is hozzá kíván járulni, ez a célja a közigazgatás átalakításának. A kormány fel kívánja számolni a kaffkai hosszú és bürokratikus ügyintézést, ennek egyik állomása a kormányablak, amelyekből ezen a hétvégén két és fél óránként nyitnak egyet-egyet. A kormányablakok célja, hogy a közigazgatás az állampolgárok számára szolgáltatás-központúvá válik, s cél hogy ne kelljen sokat utazgatni, újra és újra sorban állni, hanem lehetőség szerint minél több ügyet egyetlen helyen lehessen elintézni.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere kijelentette: önkormányzati vezetőként 2013 óta, a járási hivatalok indulása óta is ugyanúgy tekint a járási munkatársakra, mint egy egységes, közös rendszer tagjaira. Köszönetét fejezte ki a kivitelezőknek a gyors és hatékony átalakításért, a rugalmasságért, egyben jelezte, maga is napokon belül ügyfélként fogja kipróbálni az új kormányablakot.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: öt évvel ezelőtt Bátonyterenye súlyos szociális problémákkal, munkanélküliséggel, elvándorlással küszködött. Öt éve azonban egy fejlődési pályára állt a város, új cégek beruházásokat indítottak, munkahelyeket hoztak létre és őriztek meg, megújult a város sport, kulturális és civil élete. Ebbe az irányvonalba illik bele az a fejlesztés, amely a közszolgáltatási infrastruktúrát tette még emberközelibbé. A munka nem ért véget, mint mondta: nagy kihívás előtt áll az ország, Nógrád megye, a Bátonyterenyei járás és annak központ városa is.

A megnyitóbeszédek után - dr. Lengyelné Imreh Erika járási hivatalvezetővel közösen - a nemzeti színű szalag átvágásával jelképesen átadták az ügyfeleknek a Bátonyterenyei Járási kormányablakot.

 

Forrás: Andó Ákos/ Nógrád24

 

 

2015-02-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite