2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁtadták a felújított salgótarjáni gyermektábort

Átadták a felújított salgótarjáni gyermektábort


Felújította gyermektáborát 150 millió forintos beruházással Salgótarján önkormányzata.

Salgótarján


Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a csütörtöki átadást követően az MTI-vel azt közölte: az épületen végrehajtott fejlesztéseken túl az ott működő erdei iskola is új programokkal bővült, amelyeknek a moduljaihoz tartozó eszközbeszerzést is lehetővé tette a pályázat, így megépült egy sütőkemence és mostantól a szabadban egy Newton csillagászati távcső is szolgálja a tanulni vágyókat.


A Tarjáni Gyermektábor infrastrukturális fejlesztése három évvel ezelőtt indult el akkor 100 százalékos pályázati támogatással, 78 millió forintból felújították a tábor kőépületét, azt követően már télen is fogadhatott vendégeket az intézmény. A polgármester elmondta: ugyancsak pályázati forrásból, 90 százalékos támogatással fogtak hozzá tavaly a további épületrekonstrukciókhoz. Az újabb, 72 millió forintos beruházás kivitelezője egy helyi cég, az 1+1 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt. Az elmúlt fél évben elvégezték a tábor legnagyobb épületének hőszigetelését, a lapostető hő- és vízszigetelését, a nyílászárók cseréjét és korszerűsítették a fűtési rendszert.


Selmeczi Sándor, a kivitelező cég ügyvezetője közölte: a táborban külön, vizesblokkal ellátott betegszobát alakítottak ki, és felújították a tálalókonyhát is. Foglalkoztatóhelyiséget építettek, valamint elvégezték az épület teljes szakipari, gépészeti és elektromos felújítását. Székyné Sztrémi Melinda hozzátette: Salgótarján önkormányzata februári közgyűlésén döntött arról is, hogy pluszforrást biztosítanak az épületek díszburkolattal való összekötésére, és egy látványos tábori bejárat létrehozására, amelyet csütörtökön jelképesen átadtak a gyermektábor lakóinak.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

2013-05-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite