2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁtadták a Kalotherm Építőipari Zrt. új üzemét Balassagyarmaton

Átadták a Kalotherm Építőipari Zrt. új üzemét Balassagyarmaton


Átadták a Kalotherm Építőipari Zrt. új üzemét Balassagyarmaton pénteken az ipari parkban. Az üzemben nyílászárókat gyártanak majd, a fejlesztés eredményeként hét új munkahely jön létre a Nógrád megyei városban.

balassagyarmatfoter


Szabó Lajos, a társaság elnöke az átadó rendezvényen elmondta: a 194 millió forintos beruházást 88,5 millió forintos támogatás segítette, amelyet az Új Széchenyi Terv keretében nyertek el az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP) telephely-fejlesztési pályázatán. Az elnök ismertette: az 1989-ben alakult, évi 5-6 milliárd forintos árbevétellel működő budapesti központú építőipari-szolgáltató cég generálkivitelező munkákat végez, és ehhez saját gyártási kapacitással rendelkezik.


Zuglói, gödi és balassagyarmati telephelyekkel működik a zrt., összesen 60 embert foglalkoztat. Balassagyarmaton korábban 4,5 hektáros területet vásárolt a cég az ipari parkban, itt négy éve saját erőből építette meg az első, 16 embernek munkát adó csarnokot, és évente 7-8 ezer négyzetméter műanyag nyílászárót gyárt mintegy 400 millió forint értékben. Ennek szomszédságában épült meg az 1400 négyzetméteres új gyártóüzem és a 310 négyzetméteres raktárépület, melyeket a meglévő gyártókapacitás növelésére, új típusú nyílászárók gyártására, és a cég építőipari tevékenységeihez használnak.


Szabó Lajos elnök az MTI-nek elmondta: jellemzően közbeszerzéseken elnyert munkákat végez a Kalotherm Zrt. generálkivitelezőként vagy fővállalkozóként. Novemberben adták át a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Központját, dolgoznak a Rudas fürdő, iskolák, óvodák felújításán, és a gyógyszeriparban is dolgoznak - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-02-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite