2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁtadták a Nógrád megyei Príma Díjakat

Átadták a Nógrád megyei Príma Díjakat

 

Szombaton este Pásztón ünnepélyes keretek között adták át a Nógrád megyei Prima Díjakat. A VOSZ Nógrád megyei szervezete idén is három kategóriában: művészet, oktatás és sport kategóriában adott át díjakat. A Príma Díjak mellet a hagyományoknak megfelelően idén is átadásra kerültek az év vállalkozója kitüntetések valamint a T. Német László Partner Nívó díj.

prima2015_4

a VOSZ Nógrád megyei elnöke Czékmánné Kelecsény Ágnes


Idén tizenegyedik alkalommal a pásztói Művelődési Központban került átadásra a Nógrád megyei Príma Díjak, amelyet a hagyományoktól eltérően nem a megyeszékhelyen adtak át. A VOSZ Nógrád megyei elnöke Czékmánné Kelecsény Ágnes ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy a hagyományok megtartása mellett szeretnének új hagyományokat és új értékeket is teremteni, ezért is döntöttek úgy, hogy a Príma Díj átadó gála esteket minden évben más Nógrád megyei településen rendezik meg, ezzel is erősítve a megyei integrációt; a települések valamint a vállalkozások közötti kapcsolatépítést.

prima2015

Év vállalkozója kitüntetések díjazottjai: Cukrásza Nógrád megyében Szoó Gellért és Szoó Dániel, Év Kiskereskedője András Mária, Év Ipari Szolgáltatója: Takács György, Év Építőipari Szolgáltatója: Balázs József


Év vállalkozója kitüntetéseket a VOSZ Nógrád megyei elnökség javaslatára a VOSZ országos elnöksége határozata alapján: az Év Cukrásza Nógrád megyében Szoó Gellért és Szoó Dániel a salgótarjáni Kézműves cukrázda, a G&D Kft. tulajdonosai, a 2015-ös ország tortája készítői; az Év Kiskereskedője András Mária a Mini-Épvill Bt. tulajdonosa; az Év Ipari Szolgáltatója: Takács György a Takács-Elektric Kft. ügyvezetője; az Év Építőipari Szolgáltatója: Balázs József egyéni vállalkozó lettek. Az oklevél mellé minden kitüntetett Cene gál István egy-egy festményének szignált lenyomatát kapta.

stt

Super Talent Társulat


A korábbi évekhez hasonlóan idén is két Nógrád megyei vállalkozó veheti át a kitüntetést Budapesten a Vállalkozók Napján. Az Év vállalkozója oklevelet Kriston János és Mester Gábor vehetik át. A T. Németh László Partner Nívó díjat idén Csomor Gábor kapta, aki hosszú éveken keresztül a VOSZ ügyvezető igazgatója volt. Nevéhez fűződik a Széchenyi kártya bevezetésének előkészítése, a KA-VOSZ Rt. létrehozása és működtetése.

prima2015_1

Antal András, Ferenczy Noémi- és Madách-díjas keramikus iparművész

prima2015_2

Diósi László gyógypedagógus

prima2015_3

Kadlót Zoltán hosszútávfutó


A VOSZ Nógrád megyei szervezete idén is három; művészet, oktatás és sport kategóriában várta a jelöléseket, melyek eredményeképpen szombaton este a pásztói Művelődési Központban, a 11. Nógrádi Prima Gála keretein belül ismertették döntésüket. Művészet kategóriában a pásztói Antal András, Ferenczy Noémi- és Madách-díjas keramikus iparművész kapta a Megyei Prima Díjat. Oktatás kategóriában Diósi László gyógypedagógust, a balassagyarmati Óvoda, Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat igazgatóját, míg a sport kategóriában Kadlót Zoltánt, a Salgótarjáni Atlétikai Club hosszútávfutóját, edzőt, magyar félmaratonista csúcstartót ismerték el.

 

Forrás: NÓGRÁD24
Fotók: Kerényi Tamás

 

2015-11-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite