2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁtadták a rehabilitációs hatóság akadálymentesített épületét Salgótarjánban

Átadták a rehabilitációs hatóság akadálymentesített épületét Salgótarjánban


Átadták a Nógrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve korszerűsített, akadálymentes épületét pénteken Salgótarjánban. Szabó Sándor kormánymegbízott elmondta: a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjának feltételeit segíti a fejlesztés, amely az Európai Unió 76 millió forintos támogatásából valósult meg.

Salgótarján


A munkák során három modern vizsgálóhelyiséget alakítottak ki a megyeháza földszinti épületszárnyában. Az ingatlan egyaránt akadálymentessé vált a látás- és hallássérült, az értelmi fogyatékossággal élő, valamint a mozgásukban korlátozott emberek számára. Új, korszerű vizsgálóeszközök beszerzése is folyamatban van - mondta a kormánymegbízott, aki a fejlesztést úgy értékelte, hogy ez a valódi közszolgálat.


Ruzsik Zsuzsanna, a rehabilitációs szakigazgatási szerv igazgatója ismertette: a hatóság 2012 júliusától működik orvosszakértői, elbíráló, valamint foglalkoztatási rehabilitációs területen. Az igazgató hangsúlyozta, hogy sokkal könnyebb lesz az ügyintézés az akadálymentes környezetben.


Tóth Sándor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) projektigazgatóságának vezetője kiemelte: színvonalas körülményeket tudnak biztosítani a rászorulóknak, ez méltó arra, hogy a közigazgatás közszolgáltató jellegéről beszélhessenek. A fejlesztés a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében valósult meg, a csaknem négymilliárd forintos országos program részeként. Az Új Széchenyi Terv keretében 18 megyeszékhelyen korszerűsítik a megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv épületeit és felszereléseit. A programot 3,99 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió. A beruházások értéke helyszínenként 40 millió és 390 millió forint között változik.


Nógrád megyében 2012 nyarától csaknem 12 ezer komplex és egyéb jogcímű vizsgálatot végeztek el, mintegy 8 ezer határozatot és bizonyítványt adtak ki. A megyében 1060-an részesülnek rehabilitációs ellátásban, és az érintettek több mint fele folytat rendszeres keresőtevékenységet.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-12-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite