2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁtadták a Salgótarján „Jó tanuló-jó sportolója” díjakat

Átadták a Salgótarján „Jó tanuló-jó sportolója" díjakat


A Salgótarján „Jó tanuló-jó sportolója" díjak átadására 2014. december 13-án a József Attila Művelődési és Konferencia Központ színháztermében került sor.

josportolojotanulo

A díjátadó ünnepségen Tóth Zoltán Zénó, Salgótarján ifjúsági és sportreferense üdvözölte a jelenlévőket, majd Dóra Ottó nyitotta meg a rendezvényt. A polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a város legkiválóbb fiatal sportolói az iskolákban is a legjobbak közé tartoznak, s ez a teljesítmény mindannyiuk részéről jelentős energiát igényel a rendszeres edzésektől kezdve a versenyeken keresztül, az iskolapadban történő helytállásig. Dóra Ottó a szülők szerepéről szólva elmondta, hogy gyermekeik kiváló eredményeiben az ő áldozatvállalásuk is kiemelkedő, miként a testnevelők és az edzők felelősségteljes munkája is. A városvezető kiemelte: bízik abban, hogy a most elismert ifjú tehetségek közül évek múltával - már a felnőttek között - akár országos és világversenyek győzteseit is köszönthetjük Salgótarjánban.

A „Jó tanuló-jó sportoló" elismerésre azok a diákok pályázhattak, akiknek tanulmányi eredménye a 2013/2014. tanévben kiemelkedő volt: magatartás és szorgalom beszámítása és kerekítés nélkül az általános iskola alsó tagozatán 4,7 vagy feletti, az általános iskola felső tagozatán 4,5 vagy feletti, középiskolában: 4,3 vagy feletti átlagúak, és kiemelkedő sporteredménnyel rendelkeztek akár egyéni, akár csapatsportágban.

A legjobbak a tájékozódási futás, kézilabda, karate, atlétika, vívás, versenytánc, társastánc, úszás, triatlon, hegyikerékpár, tenisz, alpesi sí, cselgáncs, duatlon és öttusa sportágak képviselői, sokuk tanulmányi eredménye pedig kitűnő volt. A pályázat követelményei alapján a Beszterce-lakótelepi iskolából 21, a Gagarinból 18, a Kodályból 10, az Uzoniból 1, a Bolyai gimnáziumból 15, a Madáchból 2, míg a Táncsics szakközépiskolából 1 diák részesült díjazásban.

A testnevelők és edzők közül hatan kaptak elismerést. A tanulókat és felkészítőiket emlékplakettel és vásárlási utalvánnyal jutalmazta a városi önkormányzat. Az ünnepségen ezeket Dóra Ottó polgármester és Dániel Zoltán alpolgármester adta át a díjazottaknak.


Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2014-12-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite