2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁtadták a tanműhelyt

Átadták a tanműhelyt


SalgótarjánSalgótarjánban átadták rendeltetésének a Térségi Integrált Szakképző Központot (TISZK); az elsősorban építő- és fémipari szakemberek színvonalas képzésére hivatott létesítmény csaknem 1,5 milliárd forintba került.


A nógrádi megyeszékhely polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) a megnyitón elmondta, hogy a szakképzés a város életében és jövője szempontjából stratégiai jelentőségű. A régi gépipari szakközépiskola felújított, átalakított tanműhelyeiben a fiatalok a legkorszerűbb munkaeszközök és gépek használatával ismerkedhetnek, így olyan tudást szerezhetnek, amelyekre valóban szükségük van.

Mindez javítja a következő nemzedék elhelyezkedési esélyeit is - tette hozzá, hangsúlyozva, a TISZK vállalkozásokkal is tartja a kapcsolatot, hogy a fiatalok olyan képzésben részesüljenek, amelyre igény van a munkaerőpiacon.

A megnyitón jelenlévő Bablena Ferenc (KDNP), a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a teljes beruházás - a tanműhelyek kialakítása és az eszközök beszerzése - mintegy 1,5 milliárd forintba került.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program 500 millió, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program csaknem egymilliárd forinttal támogatta a beruházás megvalósítását. "Esztergályos, fémmegmunkáló, hegesztő, építőipari, turisztikai, kereskedelmi, üzleti adminisztrátori szakmacsoportokban folyik majd itt a képzés. A régi tanműhelyek felújítása után a legkorszerűbb technikával ismerkedhetnek a diákok" - fogalmazott.

A Nógrád Megyei Közgyűlés a több mint 153 milliós eszközbeszerzésekhez tíz százalékos önerővel járult hozzá. A nagyobb értékű eszközök közül említést érdemel a homlokemelős villástargonca, a háromdimenziós virtuális tábla, a különösen nagy értékű eszközök közé tartozik a plazma lángvágó koordináta asztal, amely 12 millió forintba, illetve a virtuális hegesztő szimulátor, amely 13 millióba került - mondta a közgyűlés alelnöke.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2010-12-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite