2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁtadták a Teraszos-Görbe összekötő és a Csalános utat

Átadták a Teraszos-Görbe összekötő és a Csalános utat


A szalagátvágást követően, július 11-én hivatalosan is átadta a forgalomnak a Teraszos-Görbe összekötő utat és a Csalános utat a kivitelező (HE-DO Kft.) cég képviselője, Tácsik Gábor és Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere. A 95%-os, közel 87 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően a Beszterce lakótelepen és Zagyvarónán is aszfaltburkolatot kaptak, az eddig kavicsos földutak.

salgotarjaniutatadas

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2011. júniusában benyújtott pályázatán 86,7 millió forintot nyert az utak és a hozzájuk tartozó csapadékvíz-elvezető rendszerek felújítására, parkrendezésre. Ezáltal a Teraszos-Görbe összekötő út mintegy 472 méteres szakasza és a Csalános út 433 méteres szakasza új pályaburkolatot kapott, és kiépült a felszíni vízelvezető rendszer is. A pályázati forrás a beruházás összköltségének 95%-át fedezte.


Az útátadás során a polgármester elmondta, hogy 2007 óta szisztematikusan arra törekednek, hogy lehetőség szerint minden városrészben legyen egyre több megújított útszakasz. Mivel az önkormányzat ehhez viszonylag kevés saját erővel rendelkezik, ezért minden pályázati lehetőséget megragadnak, hogy Salgótarján belterületi útjait felújítsák. Ezt mutatja, hogy 2007 és 2012 között a helyi hidak javításra, az útszakaszok felújítására, több mint 800 millió forint jutott Salgótarjánban. Ugyanakkor hozzátette, hogy sajnos az útfelújítást célzó források a múltban is és a jelenben is nagyon korlátozottak. Ezért is örvendetesnek tartja, hogy a Start-munkaprogram keretében, a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. olyan munkagépeket tudott beszerezni, melyekkel az útépítési és karbantartási munkákat viszonylag alacsony összegből meg tudják majd oldani.


Egyelőre pár száz méterenként, de szisztematikusan haladnak előre. Jelen esetben azért esett a választás a Teraszos-Görbe összekötő és a Csalános útra, mert a korábbi évek a nagy esőzései erősen tönkre tették ezeket a szakaszokat, valamint a csapadékvíz elvezetése is komoly gondot jelentett a környéken élőknek. Visszautalva a július 9-ei, hétfői nagy esőzésre hozzátette, hogy a rendkívüli időjárás próbatételén mindkét szakasz jól vizsgázott.

 

HÍR PORT24

 

 

2012-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite